Sikeres antigéntesztelés

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a Hegyvidéki Önkormányzat ingyenes antigéntesztelést biztosított a hegyvidéki polgárok számára november 8–30-ig. A program nagy népszerűségnek örvendett: a Hegyvidéki Egészségügyi Központ munkatársai összesen 1608 tesztet végeztek el. A legfiatalabb tesztelt egy 7 hónapos csecsemő, a legidősebb egy 90 éves kerületi polgár volt.

Az elvégzett tesztek közül 110 lett pozitív. A Hegyvidéki Egészségügyi Központ munkatársai a pozitív teszteredmény után a betegeket azonnal a háziorvoshoz irányították a szükséges kezelések mielőbbi megkezdése érdekében.

Pokorni Zoltán polgármester november elején a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét rendelte el a Hegyvidéki Önkormányzat szociális, egészségügyi, kulturális és sportintézményeiben, óvodáiban, bölcsődéiben dolgozók, valamint az idősellátásban részt vevők számára. A Hegyvidéki Önkormányzat mindazokat, akik még nem tették meg, arra buzdítja, hogy vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást.