Forgalmi_valtozasok_az_Arnyas_uton

Forgalmi változások az Árnyas úton

Üzemzavar-elhárítás miatt kábelrekonstrukciós munkálatokat végez az Észak-Budai Zrt. az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából az Árnyas út páratlan házszámú oldalán. Mivel a kivitelezés útszűkülettel jár, a munkálatok idejére megváltozott a forgalmi rend a Zugligeti út és a Remete út között.
Az Árnyas út 1–5. között a Zugligeti út felől csak célforgalom esetén engedélyezett a behajtás, ezért ez az útszakasz a Sztehlo Gábor utcáig felfelé egyirányúvá válik. Az útszűkület miatt a Budakeszi út felől csak a Sztehlo Gábor utcáig lehet autóval közlekedni. Ezzel egy időben az Árnyas út 5. és a Sztehlo Gábor utca között továbbra is csak célforgalom esetén lehet behajtani a Zugligeti útról.
Lefelé egyirányú a munkaterület melletti rész az Árnyas út 5.-től a Sztehlo Gábor utcáig, míg a Budakeszi út felől csak a Sztehlo Gábor utcáig szabad behajtani. Napközben előfordulhatnak teljes lezárások, amit ideiglenesen zsákutcatábla jelez a Zugligeti út sarkán.
A fogyasztók biztonságos villamosenergia-ellátása érdekében zajló munkavégzés idején a Remete út–Sztehlo Gábor utca irányába csak célforgalom esetén lehet behajtani a Zugligeti útról. Az Árnyas út a Sztehlo Gábor utcától a Remete útig felfelé egyirányú lesz, a Budakeszi út felől csak a Remete útig lehet autóval eljutni, míg a Sztehlo Gábor utcától lefelé mindkét irányban járható marad az Árnyas út.
Szintén az Észak-Budai Zrt. dolgozik a Zugligeti út Kuruclesi út és Árnyas út közötti páratlan házszámú oldalán, valamint a Szarvas Gábor út 52. és a Zugligeti út között. Ez utóbbi szakaszon már elkészült a korábban felbontott járda aszfaltozása, míg a Zugligeti út érintett részén egyelőre még nem közlekedhetnek a gyalogosok. A munkaárok befedése és tömörítése megtörtént, az aszfaltburkolat az időjárás függvényében kerül a helyére.

M.