Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Önkormányzati segítség az oltáshoz a háziorvosoknak

Sok hegyvidéki lakos fordult az önkormányzathoz az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány elleni védekezéssel, különösen az oltásokkal kapcsolatos kérdésekkel. A Hegyvidéki Önkormányzat tavaly tavasz óta folyamatosan teszteli az egészségügyi, szociális, önkormányzati dolgozókat, a Hegyvidéki Segítő Központ révén pedig már több ezer idős kerületi lakosnak segített.

Most az oltások beadása a legfontosabb feladat, ami nagy felelősséget ró a háziorvosokra. Háziorvosaink többsége nagy erőfeszítést tesz az oltási program sikeres lebonyolítása érdekében. A Hegyvidéki Önkormányzat már korábban felajánlotta segítségét a kerületben praktizáló háziorvosoknak annak érdekében, hogy minél hatékonyabban láthassák el feladataikat ebben a nehéz helyzetben. A háziorvosok közel fele már elfogadta a felkínált segítséget. Részükre egy informatikai rendszert és egy-egy az adminisztratív feladatokban segítséget nyújtó embert bocsátottunk rendelkezésre.

Az önkormányzat népjóléti irodája továbbra is várja azoknak a háziorvosoknak a jelentkezését, akik igénylik az önkormányzat felkínált támogatását. Közös érdekünk a járvány elleni hatékony védekezés, ennek sikeréhez az önkormányzat minden lehetséges eszközével hozzájárul.

Hegyvidéki Önkormányzat