Uj_csatornahalozat_epul_a_Normafanal

Új csatornahálózat épül a Normafánál

Parkosítja a régi normafai parkolót, valamint a mellette lévő buszfordulót és végállomást a Hegyvidéki Önkormányzat. A beruházás részeként új csatornahálózat épül. Az Eötvös út érintett szakaszán már felbontották a burkolatot a munkások, majd visszatömörítették a közel 300 méter hosszú nyomvonalon. Ezt követően kisebb szakaszonként teszik helyére a csővezetéket.
Tovább folyik az úgynevezett névtelen utak rehabilitációja. A programban a Lóránt út és a Gyöngyvirág út közötti, valamint a Moha utca feletti földút kap aszfaltburkolatot. Szintén megkezdődött a vasbeton támfal rekonstrukciója a Lóránt közben. Erre azért volt szükség, mert a szerkezet elvesztette a tartóképességét, és veszélyeztette a szomszédos társasház biztonságát. Ráadásul egy gázcső is fut itt, amely egy esetleges omlásnál könnyen megsérülhetett volna. Az önkormányzat a megelőzést tartotta szem előtt, amikor az első intő jelek után hozzálátott a támfal újjáépítéséhez.
A tervek szerint halad a Pagony utcai lépcsős járda felújítása. A szakemberek kicserélik az alapot, az elhasználódott hasítottkő-burkolat helyett pedig térkő burkolatot raknak le.
A végéhez közeledik a járdaépítés a Diós árokban, a fogaskerekű megállója és a 10/b épület között. A nyomvonalról a környéken élők dönthettek, és a választásuknak megfelelően nem kellett fákat kivágni, ám több parkolóhely megszűnik.
Megkezdődött a kátyúk felmérése; mostanáig mintegy 200 úthiba lett dokumentálva, ezek kijavítása folyamatban van. Az önkormányzat számít a lakossági bejelentésekre, a kerületi utak esetében a www.hegyvidek.hu oldalon lehet jelezni a hibákat. A főutakon és a tömegközlekedési útvonalakon észlelt kátyúkra a 06-1/301-7500-as telefonszámon hívhatjuk fel az illetékes főváros figyelmét.

-os