Föld helyett aszfalt a névtelen utakon

A végéhez közeledik az úgynevezett névtelen utak átépítése, a mostanáig szilárd burkolat nélküli útszakaszok megfelelő alapot és aszfaltfedést kapnak. Jelenleg két helyszínen, a Lóránt út és a Gyöngyvirág út között, valamint a Moha utca fölött dolgozik a kivitelező, és a tervek szerint még decemberben befejezi a munkákat.
Folyamatban van egy nagyméretű támfal felújítása a Lóránt közben. A rekonstrukció azért vált szükségessé, mert meggyengült az építmény vasbeton szerkezete, félő volt, hogy a fal idővel részben leomlik. Valójában megelőzésről van szó, a megerősített szerkezetű új támfal hosszú ideig biztonságosan látja majd el a feladatát.
Ha megtörténik a közműfektetés, néhány napon belül átadják a forgalomnak a Diós árokban újonnan kialakított járdát. A környéken élők szavazással dönthettek a fogaskerekű megállója és a 10/b épület közötti gyalogos út nyomvonaláról. Fákat nem kellett kivágni, viszont több parkolóhely megszűnt.Fold_helyatt_aszfaltKét héten belül elkészülhet a Normafa gerincéhez vezető csatornahálózat rekonstrukciója. Az Eötvös út mintegy háromszáz méteres szakaszán részletekben folyik a munkavégzés. Befejeződött a Pagony utcai lépcsős járda felújítása, az érintett szakaszon az útépítők kicserélték a betonalapot, és a hasítottkő-burkolat helyett térkövet raktak le.
Zajlik a kátyúzás, a XII. kerület útellenőrei mintegy ötszáz úthibát jelöltek ki javításra. Továbbra is várják a lakossági bejelentéseket. A Hegyvidéki Önkormányzat kezelésében lévő utak esetében ezeket a www.hegyvidek.hu oldalon lehet megtenni, míg a főutakon és a tömegközlekedési útvonalakon lévő kátyúk esetében a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni.
December első felében egyetlen nagyobb közműjavítás várható a Hegyvidéken: az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából az Észak-Budai Zrt. elektromos kábelt fektet a Városmajor utca 12–18. között. A munkálatok idején útszűkületre és parkolási korlátozásokra kell számítani.

-os