Hegyvidéki Ősz

A Hegyvidéki Ősz programsorozat három helyszínen várja a látogatókat szeptember 26-án 10.00–15.00 óráig. Részletek: hegyvidekiprogram.hu/programok/hegyvideki-osz-2021/. A programokra a belépés díjtalan.

MOMkult-kert
(Csörsz utca 18.)

A Vitéz László Bábjáték-automata egyszerre adja a játék és a színház utánozhatatlan élményét, a Kolibri Színház alapító tagjai, Bodnár Zoltán és Gazdag László által „üzemeltetve”.
Kinyílik Sőnfeld Mátyás Zenebatyuja is! Vicces hangszerbemutató során lehet majd kipróbálni, hogyan szól a kupakcsörgő, vagy milyen hangú a flakongitár.
Nem maradhat el a varázslat sem! Rolando bűvész több mint tizennyolc év szakmai tapasztalattal a hazai bűvészélet egyik kulcsfigurája. Műsoraiban a humort ötvözi a kézügyességi bűvészettel és a mentalizmussal.
Ha pedig valódi, családot összefogó móka – akkor társasjáték! A Társa’s Játék Bár jóvoltából tíz olyan különböző típusú játékot lehet majd kipróbálni, ami könnyen elsajátítható, és minden korosztály élvezi.
A Zurgó együttes moldvai táncoktatással és énektanítással készül, és a mese sem marad ki a repertoárjából.
Lehet hajat fonatni, retro játszótéren szülők gyerekkori ügyességi játékait megtanulni, petángozni, régi programfüzetekből ékszereket készíteni Paperedesign Infinityvel. Jógázásra, smart food kóstolására, stílustanácsadóval konzultálásra a Mozogj szabadon, Hegyvidék! programjai adnak alkalmat.
A receptcsere-akció keretében jól bevált fogások, gyorsan és könnyen összedobható finomságok elkészítési módjait oszthatják meg egymás között a sütni-főzni szerető látogatók. Senki ne hagyja otthon a kedvenc receptjét! Ha esetleg nem lenne elég csupán olvasgatni a finom falatokról, a helyszínen étel és ital vásárlására is lehetőség lesz.
Az egész napos élményeket pedig mindenképpen meg kell örökíteni! Minderről a SelfieMe fotógépe gondoskodik egyedi hátterekkel és bohókás kiegészítőkkel.

Hegyvidéki Kulturális Szalon
(Törpe utca 2.)

Memória-szüret 10.00–12.00 és 13.00–15.00 óráig a Tamási Áron-teremben.
Különleges érzékszerv-torna – sokféle impulzusok kavalkádja az ősz mesés színeivel, aromáival, illataival és zenehallgatással. Köszöntsük együtt az új évszakot!
Papírfonás
10.00–12.00 óráig.
Nemcsak a saját egészségünk, de a környezetünk védelme is nagyon fontos. A programban lehetőség lesz megismerkedni az újrahasznosításon és a környezettudatosságon alapuló papírfonás technikájával, amely kiválóan alkalmas használati és dísztárgyak készítésére is.
Alkotókör
13.00–15.00 óráig a Galéria-teremben.
A Hegyvidéki Ősz keretében akár valódi műalkotások is születhetnek! Az alkotni vágyó gyerekek kreatív festésben próbálhatják ki magukat.
Beporzó vándortanösvény
10.00–13.00 óráig a Nemes Nagy Ágnes-teremben.
A program résztvevői közelebbről megismerkedhetnek a számos oktató-szórakoztató játékot tartalmazó, interaktív, tudományos játszóházzal. Ajánlott kicsiknek és nagyoknak – mindenkinek, aki szeretne betekintést nyerni a növények és beporzóik életébe.
Bemutató és közös örömtánc
16.00 órától a Városháza téren (rossz idő esetén a Tamási Áron-teremben).
A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő, kíméletes „sporttevékenység”. Pozitívan hat testre és lélekre egyaránt. Vezeti: Tóth Krisztina Apollónia szeniortánc-oktató.

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont
(Zugligeti út 64.)

Rajzolj zenét! 10.00–11.00 óráig.
A gyerekek, élő elektronikus zenei aláfestés által inspiráltan, földre terített, hatalmas lapokra rajzolhatnak, festhetnek. Zenei közreműködő: iamyank, akinek a kísérletező, műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a klasszikus zenéig „utaztatja” a résztvevőket. (A részvétel regisztrációhoz kötött, 40 gyerek tud részt venni a programon.)
Rózsakunyhó workshop és kóstoló
11.30–13.30 óráig.
Friss, ehető vadnövények és virágok kóstolója, valamint növények felhasználásával készült háromféle szendvicskrémmel apró szendvicsek készítése, amelyeket növényekkel, szirmokkal lehet látványosan díszíteni. A program kiváló alkalom a növények megismerésére többféle érzékszervvel, egyben különleges gasztronómiai érdekesség, ami később felhasználható a mindennapokban. A workshopot Halmos Monika fitoterapeuta, food-stylist, az ehető virágok szakértője tartja. (A részvétel regisztrációhoz kötött, 50 fő tud részt venni a programon.)
Szörpkoktél workshop
az alkoholmentes koktélok készítéséről a Mayer Prémium Szörp bartendereivel 14.00–15.00 óráig. (A részvétel regisztrációhoz kötött, 50 fő tud részt venni a programon.)
A nap során az EBER Desszert, valamint gyümölcs- és szörpkoktélok várják a látogatókat.
A programok mindenki számára nyitottak, a regisztrációhoz kötött workshopokat szemlélőként, hallgatóságként regisztráció nélkül is lehet látogatni. Az egyes programokra a lovasut.hu weboldalon lehet regisztrálni.