Jardafelujitasok_es_kozmuepitesek

Járdafelújítások és közműépítések

Elkészült a Fodor utca 58.-nál lévő lépcső javítása. A kifordult elemek helyretételével, a meglévő kőburkolat felhasználásával sikerült megszüntetni a botlásveszélyt. Ugyanitt a korlát sérült részét is helyreállították a munkások, ezzel ismét biztonságosan járható a lépcső.
Két kisebb járdarekonstrukció is történt az elmúlt hetekben. A Thomán István utca 13.-nál a kivitelezők megszüntették a járófelület hibáit, míg az Agárdi utca és a Galántai utca sarkánál a megsüllyedt járdát hozták szintbe.
Zajlik a kerületi utak hibáinak javítása is, az utóbbi napokban 69 kátyút tüntettek el a szakemberek. A balesetveszélyes úthibák helyreállítása továbbra is 72 órás határidővel történik. A lakossági bejelentéseket XII. kerületi utak esetében a www.hegyvidek.hu oldalon, a fővárosi kezelésű utak esetében a 06-1/301-7500-as telefonszámon lehet megtenni. Ez utóbbiak közé a főutak és a tömegközlekedéssel érintett útszakaszok tartoznak.
A következő időszakban is a Hegyvidék több pontján várhatók parkolási és forgalmi korlátozások közműépítések miatt. Vízvezeték-felújításon dolgozik a Csőfek Kft. a Csörsz utca Nagy Jenő utca és Böszörményi út közötti szakaszán, a Fővárosi Vízművek megbízásából. A munkálatok várható befejezése szeptember vége.
A biztonságos gázellátás érdekében gázvezeték-rekonstrukciót végez a Városkúti úton a Gázkar Kft. október végéig. A Felső Svábhegyi út 3. és 20. közötti járdában az Álomszer Kft. elektromos kábelt fektetett az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából. Az útszakasz helyreállítása szeptember végéig tart. Ugyancsak e hónap utolsó napja a határideje az Észak-Budai Zrt. kivitelezésében zajló üzemzavar-elhárításnak a Zeke utcában, a Határőr út Zeke utca és Goldmark Károly utca közötti szakaszán, továbbá a Tóth Lőrinc utcában, az Istenhegyi út és a Goldmark Károly utca között, valamint a Goldmark Károly utca Tóth Lőrinc utca és Székács utca közötti szakaszán.

MM.