Még több Aktív Hegyvidék-program

Fiatalok, felnőttek, idősek számára egyaránt kínál sportos időtöltést az Aktív Hegyvidék programsorozat. A foglalkozásokon, edzéseken továbbra is ingyenesen vehetnek részt a XII. kerületiek, akik szeptembertől még szélesebb kínálatból válogathatnak.

Folyamatosan nő a népszerűsége az Aktív Hegyvidék programnak. A 2004-es indulás óta az éves látogatások száma mostanra összességében elérte a 11 ezret. A szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a koronavírus miatti korlátozó intézkedések idején is sportolási lehetőségeket, interneten visszanézhető órákat és interaktív digitális edzéseket kínált a sportszerető XII. kerületieknek, akik ennek is köszönhetően jó egészségi állapotban, társas kapcsolataikat legalább részben megtartva juthattak túl ezen az embert próbáló időszakon.

Az idén szeptembertől ismét a programsorozat része a Nia, amely ezúttal a kismamákra és a babákat nevelő anyukákra fókuszál. Így már a poszt/prenatális időszakban lévő édesanyáknak is lehetőségük nyílik az aktív kikapcsolódásra. A Nia egy különleges mozgásforma, segíti az egészséges és tudatos életmódra való átállást. A kilenc mozgást ötvöző tánc felfrissíti a testet, megnyugtatja az elmét, kiegyensúlyozza az érzelmeket. Nagyszerű lehetőség az anyukák és babák számára a közösségi kapcsolódásra, hiszen hasonló élethelyzetben lévő társaikkal találkozhatnak csütörtökönként 10.00 órától a MOM Sport balett-termében megtartott foglalkozásokon.Meg_tobb_Aktiv_Hegyvidek_program1

Az Aktív Hegyvidék legnépszerűbb sportágai közé tartozik az aerobik és a kímélőtorna. A múlt évhez hasonlóan, amíg az időjárás engedi, szabadtéren lesznek az órák: hétfőn a MOM Beachen, csütörtökön a Városmajor utca 29. alatti sportközpont udvarán. Várhatóan szeptember 30-a után a kerületi iskolák tornatermeiben folytatódnak a foglalkozások.

Akik a szárazföldi helyett inkább a vizes sportágakat részesítik előnyben, azok vasárnaponként 11.00 és 15.00 óra között – lakcímkártyájuk felmutatásával – díjmentesen használhatják a 25 méteres úszómedencét a Városmajor utcai sportközpontban. Beindult a nagyüzem a túrázóknál is, a kirándulni vágyók a most következő őszi hétvégéken a Gerecse-, a Visegrádi- és a Mátra-hegységbe is elmehetnek szakképzett túravezetőkkel.

A jóga szerelmesei két helyszínen heti három alkalommal, kedden és csütörtökön a Győri út 2/b alatt, szerdán a Városmajor utcai sportközpontban mozoghatnak. Keddenként 18.30-kor a városmajori parkban, a futókörnél gyülekeznek a kezdő és haladó futók, csütörtökönként ugyanebben az időpontban a Normafánál elsősorban a hosszú terepfutásokat kedvelőkkel edzenek a Testnevelési Egyetem hallgatói.

Továbbra is része az Aktív Hegyvidéknek a zumba, a résztvevők latin zenei ritmusokra égethetik el a felesleges kalóriákat. A jó időre való tekintettel a program kinti helyszínen, a városmajori sportközpont udvarán zajlik.

M.

 

További információk a sportprogramokról: https://hegyvideksport.hu/aktiv-hegyvidek/