Karácsfalvai vendégek a XII. kerületben

Budapesten zajlik ezekben a napokban (szeptember 12-ig) a világ katolikus közösségének egyik legnagyobb találkozója, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A szervezők hetven országból több tízezer résztvevőre számítanak, de a Ferenc pápa személyes jelenlétével megtisztelt zárónapon akár százezren is lehetnek.

Az idelátogató hívők jelentős része fővárosi kollégiumokban, plébániákon és családoknál kapnak szállást. A vendéglátásból a Hegyvidék is kiveszi a részét, például a kárpátaljai Karácsfalváról érkező több mint ötvenfős csapatot az Istenhegyi Szent László Plébánia fogadja.Karacsfalvai_vendegek1

„Plébániánk a kárpátaljai csoport buszos utazását, szállását, ellátását egyaránt támogatja. Együtt látogatunk el a világtalálkozó több programjára, köztük a gyertyás körmenetre és a zárómisére. Karácsfalvai testvéreink egy alkalommal nálunk vesznek részt a misén, ami után agapéra hívjuk őket” – mondta el lapunknak Taraczky Dániel, a plébániaközösség tagja.

A vendéglátók nemcsak a kongresszus programjaira, hanem a város legszebb látnivalóihoz is elkalauzolják a látogatókat. Megtekintik a megújuló Városligetet, a Szépművészeti Múzeumot, továbbá a Várat, benne a – Várkapitányság segítségével – újjáépült Főőrséget és Lovardát, valamint a néhány hete megnyílt Szent István-termet a Budavári Palotában.

k.