„Nyuszik” a vízben

A koronavírus-járvány miatti két év kényszerszünet után a MOM Sport Úszó Tanoda ismét megrendezte házi úszóversenyét. A délelőtti és délutáni tanfolyamokra járó gyerekek közül közel százan neveztek a Nyuszi Kupára.
Buzdításból nem volt hiány, a 300 fős lelátó teljesen megtelt szurkolókkal, akik igazi versenyhangulatot teremtettek. Ez pedig láthatóan – és mérhetően – még jobb teljesítményre ösztönözte a résztvevőket, akik négy úszásnemben, gyors-, hát-, mell- és pillangóúszásban, két távon, 25 és 50 méteren mérethették meg magukat. Az első három helyezett díjazásban részesült, a verseny végén pedig süti és üdítő várt mindenkire.Nyuszik_a_vizben„Ilyenkor az élmény a legfontosabb, az, hogy a versenyzők érezzék, van értelme annak, amit csinálnak” – hívta fel a figyelmet Bencze András, az úszótanoda vezetőedzője, aki szerint verseny közben még jobban lehet látni, ki hol tart. Kitűnni is könnyebb ebben a helyzetben, ami azért is lényeges, mert a tehetségek előtt nyitva van a kapu a versenysport felé, méghozzá házon belül. A legjobbak az YBL Swim Team versenyúszáscsoportjában pallérozódhatnak tovább.
A tanfolyamokon a teljesen kezdők a vízhez szoktató csoportban sajátíthatják el játékos formában az úszás alapjait, ezt követően a „kezdő 1-es” csoportban megtanulják a siklást, valamint a helyes lábtechnikát hason és háton. A „kezdő 2-es” csapat tagjai a hátúszás és gyorsúszás mozdulatait gyakorolják, majd a mély vízhez szoktató szinten alkalmazhatják a tanultakat a 25 méteres tanmedencében.
A középhaladók folytatják a hát- és gyorsúszás tanulását, és megkezdik a mellúszás alapjainak elsajátítását. A haladók már magabiztos hát- és gyorsúszók, egyúttal továbbfejlesztik a mellúszás technikáját, miközben hosszabb távokat, akár 200 métereket is úsznak. Csoportoktól függően a pillangóúszás oktatása is ekkor kezdődik el.

M.

 Információk a tanfolyamokról: momsport.hu/sportfoglalkozasok/uszasoktatas