Vigyázz, KRESZ, rajt!

A közúti közlekedésben fontos, hogy mindenki körültekintő, megfontolt módon, egymást partnerként tekintve vegyen részt. A szabályokkal a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük.
Ez a gondolat hívta életre tizenegy esztendővel ezelőtt a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervez meg támogatók bevonásával. A múlt évben a koronavírus-járvány két hulláma között sikerült biztonságosan megrendezni a területi versenyeket, amiken több száz család vett részt.
A vetélkedősorozat területi versenyei az idén május 21. és június 28. között zajlanak majd. Bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben 6 és 17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A fődíj egy Škoda FABIA személygépkocsi.
A szervezők külön pályázatot hirdetnek meg az iskoláknak: azok, amelyek a legtöbb családdal vesznek részt a vetélkedősorozaton, díjazásban részesülnek. Az 1. helyezett iskola 500 000, a 2. helyezett 300 000, a 3. helyezett 100 000 forint értékű tan- és sportszert kap, az igények figyelembevételével.
A versenyről a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon lehet részletesebben olvasni.