Kedvezmennyel_parkolhatnak_a_hegyvidekiek_a_Normafanal

Kedvezménnyel parkolhatnak a hegyvidékiek a Normafánál

A XII. kerületben állandó bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező polgárok részére az új parkoló megnyitása óta 50% kedvezményt biztosít a Hegyvidéki Önkormányzat a parkolási díjból a Normafánál. Előzetes regisztrációt követően óránként 220 forintot kell fizetni.

Hiába az újonnan kialakított nagyméretű parkoló, némelyek mégis inkább a tilosban állnak meg a Normafánál. A Hegyvidéki Rendészet folyamatosan ellenőrzi a környéket, és szükség esetén megbírságolja a renitens autósokat.
Csúcsidőben a rendészek gyakran találkoznak olyanokkal, akik egyszerűen figyelmen kívül hagyják az egyébként jól látható KRESZ-táblákat. Engedély nélkül hiába tilos a behajtás a régi Eötvös útra, ezzel egyesek egyáltalán nem törődnek. Mint Dávid Gábor, a Hegyvidéki Rendészet vezetője elmondta, kollégái ilyenkor általában csak figyelmeztetéssel élnek, és visszafordítják a tilosba tévedő autósokat. Ám ha valaki leparkol a lezárt területen, az már 30 ezer forintba kerül.
Sokan a környező kis utcákban állnak meg, nem egyszer úgy, hogy akadályozzák a forgalmat. Ebben az esetben is fellép a rendészet, miként akkor is, ha valaki garázskapu előtt hagyja a gépkocsiját, vagy úgy áll meg, hogy akadályozza az ingatlan gyalogos megközelítését.
Szintén visszatérő szabálytalanság a zöld területre parkolás, továbbá a járdára állás olyan útszakaszon, ahol ezt nem engedi meg tábla. Dávid Gábor hangsúlyozta: a természet és a Normafa térségében élők érdekeinek védelmében a jövőben is határozottan elejét veszik a közlekedési szabálysértéseknek. A rendészet vezetője, éppen a környezetvédelmet szem előtt tartva, arra kéri a Normafa látogatóit, hogy aki csak teheti, inkább a tömegközlekedést használva látogasson el Budapest legkedveltebb kirándulóhelyére.
A hegyvidéki fizetőparkolást üzemeltető Fáber Kft.-t vezető Wachsler György mindezt azzal egészítette ki, hogy az önkormányzat éppen a parkolási problémák kezelésére építtette meg az új Eötvös út melletti parkolót. Ez nem része a kerület parkolási övezeteinek, ugyanis egy önkormányzati telken jött létre. Ezért a lakossági várakozási engedélyek nem érvényesek itt, és zöld rendszámmal is fizetni kell.
Ugyanakkor a XII. kerületben állandó bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok részére a parkoló megnyitása óta 50% kedvezményt biztosít a Hegyvidéki Önkormányzat a parkolási díjból. A kedvezményre jogosult kerületi polgárok számára – az eugyintezes.hegyvidek.hu/normafa-parkolas honlapcímen történő előzetes regisztrációt követően – a parkolási díj óránként 220 forint. A kedvezmény csak mobilparkolás esetén vehető igénybe.

MM.