Pályázat a „XII. Kerület Sportjáért 2021” díj elnyerésére

Az idén is meghirdette a „XII. Kerület Sportjáért 2021” pályázatot a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. Az elismerő címet diákok, sportvezetők, edzők, 18 év feletti és fogyatékos sportolók vehetik át a március 15-i hegyvidéki ünnepi megemlékezésen.

A minden évben meghirdetett „XII. Kerület Sportjáért” pályázat célja sokrétű: egyrészt a Hegyvidék sportéletének fellendítésén dolgozó sportvezetők, edzők, testnevelők munkájának elismerése, másrészt a tanulóifjúság ösztönzése a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére. A kiírók díjazzák a tanulásban és a sportban egyaránt helytálló fiatalokat és a fogyatékossággal élők sportteljesítményét is, mindezzel hozzájárulva a sport népszerűsítéséhez, az utánpótlás-nevelés támogatásához, valamint az oktatási intézmények és a sportegyesületek kapcsolatának erősítéséhez.

A hagyományokhoz híven az idén is több kategóriát hirdetett meg a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. Azok a XII. kerületben élő vagy XII. kerületi közoktatási intézményben tanuló diákok pályázhatnak, akik nemzetközi vagy országos bajnokságon 1–3. helyezést értek el 2020. június 16. és 2021. december 31. között, továbbá a 2020–2021-es tanévben alapfokú oktatási-nevelési intézmények 1–8. évfolyamában 4,51 vagy annál magasabb, középfokú oktatási-nevelési intézmények 9–12. évfolyamában 4,00 vagy annál magasabb tanulmányi átlagot értek el.

A Hegyvidéken élő vagy itt dolgozó 18 év feletti sportolók kategóriája azoknak szól, akik 2021-ben nemzetközi vagy országos bajnokságon 1–3. helyezést értek el, és nem tanulnak közoktatási intézményben. Szintén díjat kapnak a XII. kerületben élő, tanuló vagy dolgozó edzők, sportvezetők és testnevelők, ha tanítványuk 2021-ben országos vagy nemzetközi bajnokságon 1–6. helyezést ért el. Külön kategóriában pályázhatnak a Hegyvidéken élő, tanuló vagy dolgozó fogyatékossággal élő sportolók, esetükben a nemzetközi vagy országos bajnokságon 2021-ben elért 1–3. helyezés a feltétel.

A pályázatok értékelését bírálóbizottság végzi, amely a döntéséről március 8-ig értesíti a pályázókat. A „XII. Kerület Sportjáért 2021” elismerő címet a március 15-i hegyvidéki megemlékezés keretében veheti át a tizenöt díjazott.

A felhívás és a jelentkezési lap letölthető a www.hegyvideksport.hu internetes oldalról. A pályázatokat február 28-ig kell eljuttatni a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. címére: 1122 Budapest, Városmajor utca 29.

M.