Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Felhívás a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosok jelentkezésére

Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban bonyolítandó országos népszámláláshoz.

A jelentkezéseket 2022. augusztus 22. napjáig várjuk az alábbi módon:

  • a www.hegyvidek.hu/nepszamlalas oldalon elérhető és online kitölthető űrlapon keresztül,
  • e-mailben a nepszamlalas@hegyvidek.hu e-mail-címen vagy
  • személyesen a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán (1126 Budapest, Böszörményi út 23–25.).

A jelentkezéshez szükséges nyomtatvány elérhető a www.hegyvidek.hu honlapon, valamint a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok látják el a 2022. október 17. – 2022. november 20. közötti időszakban. (A jelentkezéskor, kérem, vegyék figyelembe, hogy a 2022. október 15. utáni két hétben kell az összeírói munka legalább 70%-át elvégezni.)

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek. A díjazás mértéke a számlálóbiztos által a terepen végzett adatgyűjtés alapján lakásonként és személyenként külön jogszabályban meghatározottak szerint kerül megállapításra.

Számlálóbiztos csak nagykorú, cselekvőképes személy lehet.

A számlálóbiztos feladata a körzeteinek a bejárása, a körzeteihez tartozó, az internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az interjúk és az adatfelvétel lebonyolítása, valamint a címek pontosítása, az esetleges új címek felvétele. A számlálóbiztosok a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) végzik az adatgyűjtést.

A számlálóbiztosok felkészítésére e-learning rendszerben kerül sor, kizárólag a sikeres vizsgát tett jelentkezőkkel köthető szerződés a számlálóbiztosi feladatok ellátására.

A számlálóbiztosi munkára jelentkezőnek rendelkeznie kell:

  • saját eszközzel és interneteléréssel a felkészüléshez: rendelkezzen olyan informatikai eszközzel, amin meg tudja tekinteni az e-learning-tananyagot, és vizsgázni tud (PC, laptop, tablet stb., az okostelefon nem megfelelő a tananyag megjelenítéséhez);
  • elektronikus és telefonos elérhetőséggel: a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében rendelkezzen mobiltelefonnal és e-mail-címmel (a telefonhasználat után költségkeret kerül megállapításra).

Kérdés esetén munkatársaimmal készséggel állunk rendelkezésére a nepszamlalas@hegyvidek.hu e-mail-címen keresztül, valamint az alábbi telefonszámon: 06-1/224-5916.

A népszámlálással kapcsolatban további információt az önkormányzat honlapján (www.hegyvidek.hu), valamint az alábbi honlapokon talál:

- https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas

- https://www.ksh.hu/nepszamlalas2022

Köszönöm, hogy jelentkezésével Ön is hozzájárul a népszámlálás eredményes lebonyolításához!

Dr. Gottfried-Tusor Gabriella

jegyző, helyi népszámlálási felelős