Mintapinty a Normafán

Vidám családi programmal búcsúzott a nevelési évtől a Normafa Óvoda és tagóvodája. A Mintapinty zenekar koncertje egyben a gyermeknapot is ünnepelte, az esemény pedig lehetőséget adott az évértékelésre Doba Csilla óvodavezetővel.

  • Együtt ünnepelt az egész Normafa-család. Gyakoriak az ilyen alkalmak?
  • A két óvoda – a székhely- és a tagóvoda – szülői közösségének összekovácsolása érdekében több programot szerveztünk az utóbbi években, így Gryllus-koncertet, egészségnapot, a Portéka bábszínház, most pedig a Mintapinty zenekar fellépését. A csoportok amúgy rendszeresen átjárnak a másik óvodába, ami lehetőséget biztosít a normafás gyerekeknek, hogy megismerjék a két óvoda különböző szokásait, környezetét, pedagógusait, a fejlesztőeszközöket, az udvari játékokat. A közös élmények a kapcsolatok erősítését szolgálják.
  • Hogyan jött létre a mostani évzáró koncert?
  • A nevelőtestület mindig nyitott a Normafa Óvoda környezetébe, a csodaszép udvarra megálmodott programok megvalósítására. Mindenki hozza a saját ötleteit, múltbéli kapcsolatait. Így jutottunk el most is a Mintapintyhez. Tavaly májusban egyszer már fellépett nálunk a zenekar, sajnos viszont a szülőket még nem lehetett meghívni az eseményre. Az akkor megélt jókedvet most újra átélhettük a nevelési évünk lezárásaként, méghozzá sokkal szélesebb körben. Velünk lehettek a családtagok, még volt normafás gyerekeket is láthattunk a tapsolók között. A fellépéseket az óvodáinkban működő alapítványok támogatják. Az idén az Apró Kezek Alapítvány, tavaly az Őzike Alapítvány segítségével élhettük meg a kerti parti hangulatát. Itt említeném meg, hogy alapítványaink rendszeresen támogatják óvodáinkat a többi között a rajzkészséget, valamint a mozgás- és értelmi képességet fejlesztő, a szakmai megújulást segítő eszközökkel.Mintapinty_a_Normafan1
  • A Normafa Óvodában a német nemzetiségi nevelésre is lehetőség nyílik.
  • Valóban, német nemzetiségi csoportba is lehet jelentkezni nálunk. A sváb hagyományok ápolásához és a nyelvoktatáshoz rengeteg segítséget kapunk a Budapest Hegyvidék XII. kerület Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Svábhegyi Hagyományőrző Egyesület elnökétől, Kövesdiné Martin Nórától. A nyelvtanítás eszközeivel, továbbképzésekkel, a gyerekeknek és a pedagógusoknak sváb nemzetiségi öltözékek biztosításával járulnak hozzá a munkánkhoz. Mi pedig évek óta lelkesen fellépünk az általuk szervezett húsvéti és pünkösdi kerületi programokon.
  • Szeptembertől jelentős változások várhatók az óvoda életében.
  • Így igaz! A fenntartó úgy döntött, hogy az új nevelési évben kizárólag a székhelyóvoda épületében folytatódik az óvodai ellátás. Ezért aztán különösen fontos, hogy egyben tudjuk tartani a közösséget. Azon dolgozunk majd, hogy a Normafa Óvoda minden tagja, aprók, kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők a munkatársainkkal együtt jól érezzék magukat; hogy a gyerekek biztonságos és nyugodt környezetben töltsék el óvodás éveiket, minden fejlesztési lehetőséghez hozzájutva.Mintapinty_a_Normafan2

mm.