Kezdodnek_a_jardaepitesek_1

Kezdődnek a járdaépítések

Megérkezett a viszonylagos jó idő, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nagyobb sebességgel zajlanak az útépítések a XII. kerületben. A Hegyvidéki Önkormányzat az idén jelentős fejlesztéseket tervez, első körben március elejétől több járdaszakasz megújulására lehet számítani.

Folyamatban van a vegyes burkolatú gyalogjáró átépítése a Kiss János altábornagy utcában, amelyhez a nyomvonalas süllyedés miatt kellett hozzányúlni. A munkálatok során mintegy 130 méter hosszan javítják az alapot a szakemberek, emellett könnyen járható és esztétikus térkövet kap a járda.
A Költő utcában, a Diana park és a Magyar Madártani Intézet közötti részen, az úttest mindkét oldalán renoválják a járdát az útépítők. Megerősített szerkezetű és így fokozott teherbírású betonalapot öntenek, megújulnak a szegélyek, a járófelületre pedig aszfaltborítás kerül.
Megszűnik a gyökérkinyomódás okozta botlásveszély a Goldmark Károly utcában, ahol az érintett ötven méteren megtörténik a gyökérzet szakszerű körbeépítése, az alap helyreállítása és az aszfaltozás is. A közműnyomvonalat követő járdahibát javítanak a munkások a Németvölgyi út 47–49. között, itt az aszfaltburkolatot cserélik.Kezdodnek_a_jardaepitesek_2Hamarosan elkészül a Moha utca feletti névtelen út teljes átépítése. A korábbi földúton már kialakították a betonalapot, a helyükre tették a szegélyeket és a rézsűs támfalakat. Ez utóbbiakhoz védőkorlátokat szerelnek, emellett hátravan még az aszfaltozás, valamint a közvilágítás kiépítése.
Továbbra is dolgozik az önkormányzat az úthibák megszüntetésén, a kátyúkról a szokásos módokon tehetnek bejelentést a lakók. Főutak és a tömegközlekedéssel érintett utcák esetében a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni, minden más úthiba elhárítását a www.hegyvidek.hu honlapon keresztül lehet kérni. A közvetlen balesetveszélyt jelentő kátyúkat 72 órán belül megjavítják, a kisebb hibák elhárítása ütemezetten történik. A szakemberek meleg aszfaltos technológiát alkalmaznak, amire a kivitelező garanciát vállal.

M.