Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Egységes utasvárók a megállókban

Nem mindegyik hegyvidéki busz- és villamosmegálló rendelkezik fedett utasváróval, ahogyan ülőalkalmatosság sincs mindenhol, ami különösen az idősek számára okozhat kényelmetlenséget. Az ezzel kapcsolatos kéréseket figyelembe véve az önkormányzat a közelmúltban huszonöt helyszínre helyeztetett ki váróhelyeket.
„Az utóbbi években, évtizedekben a Budapesti Közlekedési Központ és a főváros intézte az utasvárók telepítését, de valamilyen okból nem minden megállóba jutott ezekből. Egyre többen nehezményezték ezt a lakók részéről, az önkormányzat pedig úgy döntött, kézbe veszi az ügyet” – mondta el lapunknak Fonti Krisztina alpolgármester.Egyseges_utasvarok_a_megallokbanElső körben felmérték, hol férnek el az utasvárók, egyeztettek a közműszolgáltatókkal, a fővárossal, majd a polgármesteri hivatal szakirodái kiadták a szükséges engedélyeket. „Az egységességre törekedtünk, de a fizikai korlátok miatt a várók mérete változó, nem ugyanakkora a befogadóképességük – folytatta Fonti Krisztina. – A lényeg azonban az, hogy több mint két tucattal gazdagodott a kerület, és ez sokat jelent az utasok számára. Nem mindegy, hogy az ember védve van a megállóban az esőtől, széltől, hótól, és le tud ülni, vagy kénytelen rossz időben is a szabad ég alatt várakozni.” Az alpolgármester hozzátette, hogy a Városháza tér kialakításakor az ottani megállóba az önkormányzatnak köszönhetően került egyedi kialakítású, nagyon szép villamosváró.
Az önkormányzat közreműködésével megszépülő megállók helyszínei: Thomán István utca 8. és 18., Orbánhegyi út 21. és 53., Ráth György utca 13. és a 20-as számmal szemben, Kútvölgyi út 4., 9., 21., 37. és 61., Kútvölgyi út (Sota Rusztaveli tér), Jagelló út 10–12., Királyhágó utca 1–3., Bürök utca 1., Fodor utca 3., Galgóczy utca 44., Stromfeld Aurél út 10. és 15., György Aladár utca 12., Németvölgyi út 84., Szilágyi Erzsébet fasor 12–14., Távcső utca 10. és 12., Csörsz utca 47.

-os