Maszkokat szállít házhoz időseknek a Hegyvidéki Önkormányzat

Online is igényelhetők azok a maszkok, amiket a Hegyvidéki Önkormányzat munkatársai folyamatosan szállítanak házhoz a kerület 70 évnél idősebb lakóinak. Igénylést az önkormányzat honlapján regisztrációval rendelkezők tudnak leadni, személyenként két maszkra. Fontos tudni, hogy az igénylést hozzátartozó is leadhatja. A 90 fokon mosható, de nem vasalható maszkokat ezen az oldalon lehet igényelni: https://eugyintezes.hegyvidek.hu/hegyvidek-fiok/maszk-igenylese, valamint a 06-30/630-9749, 06-30/630-9725, 06-30/644-6278 telefonszámok egyikén vagy a maszk@hegyvidek.hu e-mail-címen.

A maszkot kiszállítók a Hegyvidéki Önkormányzat által kiállított megbízólevéllel és kitűzővel rendelkeznek. A maszkot a lakáson kívül, az ajtóban adják át, az egészségügyi előírások maximális betartásával. Az önkormányzat munkatársai és önkéntesei nem jogosultak belépni a lakásba, ezért nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha valaki ilyet tesz, az bizonyosan nem az önkormányzat megbízásából jár el!

A Hegyvidéki Önkormányzat az elmúlt hetekben folyamatosan ellátta maszkkal a fertőzésnek leginkább kitett házi- és gyermekorvosokat, a védőnőket és a szociális gondozásban részt vevőket, az óvónőket és a bölcsődei gondozókat, a János kórház járóbeteg-szakrendelésén dolgozókat, valamint az időseknek élelmiszert, gyógyszereket és meleg ebédet házhoz szállító önkénteseket. Ezenkívül maszkokat osztott a termelői piacon és a forgalmasabb tömegközlekedési járművek kiemelt megállóiban.