Vedomaszk_a_szakrendeleseknek

Védőmaszk a szakrendeléseknek

Húsz hétre elegendő mennyiségű védőmaszkot adományozott a Hegyvidéki Önkormányzat a Szent János Kórház járóbeteg-ellátó részlegein dolgozóknak. Az átadáson Pokorni Zoltán polgármester bejelentette, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztály tagjait, a 70 év felettieket is ellátja maszkokkal az önkormányzat.

Kétezer FFP2-es szintű védelmet nyújtó maszkot adott át Pokorni Zoltán dr. Takács Péternek, a Szent János Kórház főigazgatójának. A polgármester elmondta, hogy a főigazgató javaslatára a teljes mennyiséget a járóbeteg-ellátásban dolgozóknak ajánlja fel a Hegyvidéki Önkormányzat, itt ugyanis most nagyobb szükség van a maszkokra, mint a fekvőbetegosztályokon, amelyeknek biztosított a központi ellátása. A szakrendelések számára átadott maszkmennyiség nagyjából húsz hétre elegendő, így szerencsés esetben akár a járvány végéig kitarthat.

„A hegyvidéki háziorvosok, fogorvosok, védőnők, asszisztensek, az ügyeletet biztosító bölcsődék és óvodák dolgozói, továbbá az idősgondozásban részt vevők már jól ellátottak védőmaszkokkal. Ezért is van módja arra az önkormányzatnak, hogy a János kórház szakrendelőjét is támogassa” – folytatta Pokorni Zoltán, hozzátéve, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztály tagjai, a 70 év felettiek is kapnak maszkokat a Hegyvidéken.

„Mi vagyunk az országban az egyetlen olyan kórház, ami a járványügyi védekezéssel kapcsolatban minden tevékenységet teljeskörűen elvégez, és mellette a sürgősségi ellátást is biztosítja mind a felnőtt-, mind a gyermekszakmákban” – emelte ki dr. Takács Péter, aki arról is beszélt, hogy nemcsak a fekvő-, hanem a járóbeteg-ellátásban is igyekeznek teljes mértékben különválasztani azokat, akiknek vezető panasza a felső légúti megbetegedés, valamint akik egyéb panaszokkal érkeznek. A járvány kezdete óta azt kérik minden betegüktől, hogy elsősorban telefonon vegyék fel a kapcsolatot az orvosaikkal.

z.