Gyermekükkel együtt gyógyulhatnak az édesanyák

Nemcsak Budapesten és Magyarországon, hanem az egész közép-európai régióban egyedülálló az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Budai Családközpontú Lelki Egészség Centrumában (BCSLC) meghonosított Együtt (Baba–Mama–Papa) program. A centrumot irányító Kurimay Tamás professzor vezetésével lehetőség nyílik arra, hogy a pszichiátriai kezelés alatt álló édesanyák együtt lehessenek újszülött gyermekükkel. Dr. Kurimay Tamással beszélgettünk.

Fókuszban a rákmegelőzés

A rák egyike a leggyilkosabb betegségeknek, azonban ha időben felismerik, az esetek jelentős részében sikerrel gyógyítható – sok egyéb mellett erről is beszélt az Idősek Egészség Iskolája legutóbbi összejövetelén dr. Nagy Judit belgyógyász. A Budai Egészségközpont szakembere részletesen ismertette a leggyakoribb daganattípusok megelőzésének lehetőségeit.

A Hegyvidéken járt a bükki füvesember

„Nem baj, ha több lesz, mint egy óra? Én ráérek!” – kérdezte a Hegyvidéki Kulturális Szalon telt házas közönségét Szabó György, mire mindenki szinte egyszerre válaszolt: „Nem!” A kilencvenegy esztendős bükki füvesember pedig, nem törődve az idő múlásával, mesélni kezdett.