Állami elismerés dr. Szabó András fogorvosnak

Batthyány-Strattmann László-díjat adományozott az emberi erőforrások minisztere a Hegyvidéki Önkormányzat Mészáros utcai fogászatán dolgozó dr. Szabó András fogorvosnak. A szakemberrel beszélgettünk, aki édesapja példáját követve választotta az orvosi hivatást: ő nem más, mint dr. Szabó Zoltán szívsebész, a városmajori klinika egykori igazgatója, akinek neve az első hazai szívátültetés kapcsán került be a köztudatba.

„A járvány még mindig itt van közöttünk”

Érthető, hogy mindenki el akarja felejteni, és maga mögött szeretné hagyni a félelmet, amiben hónapokig éltünk. Ez azonban óriási hiba! – figyelmeztet dr. Kőnig Róbert. Az Új Szent János Kórház gyermeksebésze a helyes maszkviselés fontossága mellett arról is beszélt lapunknak, hogy bár közösen sikerült megnyernünk az első csatát a koronavírus ellen, a háborúnak még nincs vége.

„Az egészség a legnagyobb érték”

Dezső Tünde huszonhat éve dolgozik a XII. kerületi egészségügyben, pályája elején kórházban kezdte, majd onnan került a hegyvidéki alapellátás kötelékébe. Több fontos megbízás után 2016 óta vezeti a Hegyvidéki Egészségügyi Központot. Évtizedes munkáját az önkormányzat a legfontosabb szakmai kitüntetésével, a Hegyvidék Egészségügyi Ellátásáért díjjal ismerte el. Ennek kapcsán beszélgettünk vele.