Hetente tesztel a Hegyvidéki Önkormányzat

A Hegyvidéki Önkormányzat a maximális biztonság érdekében rendszeresen szűri koronavírusra a kerület egészségügyi dolgozóit és a nevelési intézmények munkatársait. Az idősekkel és gyerekekkel kapcsolatban álló, magas kockázatú dolgozókat érintő tesztelés során eddig összesen 244 tesztet végeztettünk. Örömteli, hogy valamennyi teszt negatív lett.

A tesztelés a házi segítségnyújtásban dolgozó gondozónőket, az újszülötteket látogató, az egészséges csecsemőket beoltó területi védőnőket, az otthonukból kimozdulni nem tudó betegeket ellátó szakápolókat, valamint a közösségi pszichiátriai gondozókat érinti. Ezen a héten kezdjük a polgármesteri hivatal ügyfelekkel rendszeresen találkozó munkatársainak, valamint az ügyeletes bölcsődékben és az óvodákban dolgozók tesztelését, ami további 280 ember előszűrését jelenti majd. Emellett a kerületi háziorvosok és a házi gyermekorvosok, a fogorvosok és asszisztenseik, valamint az ügyeleti ellátásban közreműködők számára is felajánlottuk a rendszeres és térítésmentes tesztelést.

Az önkormányzat a közelmúltban kötött keretmegállapodást megbízható szerológiai és PCR tesztek végzésére. A korábban alkalmazott gyorstesztek ugyanis három esetben is téves eredményt mutattak a többszörös, azóta is használt PCR teszttel elvégzett kontroll alapján.

Hegyvidéki Önkormányzat