Kaland az élet

Balogh Tamás – akit mindenki Tominak hív, ő maga is így szerepelteti nevét a szórólapjain – tavaly indította el a túráit bemutató előadás-sorozatát a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. Ennek sikerén felbuzdulva Zöld faluséták címmel kirándulásokat szervez februártól a túravezető, aki saját példájával igazolja: az életünk, ha úgy akarjuk, bármikor egy felfedezésekkel teli kalanddá alakulhat.

Közösen a hatékony energiafelhasználásért

Több mint ezer fő részvételével közvélemény-kutatást végzett a Hegyvidéki Zöld Iroda, amelyből kirajzolódott, milyen környezetvédelmi témák foglalkoztatják leginkább az itt élőket. Az alábbiakban arról lesz szó, milyen programok indultak az energiahatékonyság javítása érdekében, hogy csökkenteni tudjuk az üvegházhatású szén-dioxid kibocsátását.

Az év fája a tatárjuhar

Szinte hagyománynak tekinthető, hogy év elején, amikor a kertek alszanak, a kertbarátok pedig tétlenségre ítéltettek, bemutatjuk az év növényeit. Így olyan fajok is látókörbe kerülnek, amikről valószínűleg külön nem esne szó – ez is e kezdeményezések egyik célja. Következzék tehát a 2020-as év fája: a tatárjuhar!