Stratégiai fontosságú az egészségügyi dolgozók védelme

„Nehéz, de ezt most becsülettel végig kell csinálnunk” – mondta lapunknak Felföldi Katalin. A Szent János Kórház ápolási igazgatója kollégáival együtt folyamatosan küzd azért, hogy a karanténkórházban megfigyelt személyek mellett a kórház sürgősségi és krónikus betegellátását is maximálisan megoldják.

A Hegyvidéken is diagnosztizáltak koronavírus-fertőzötteket

A járvány a XII. kerületet is elérte, itt is regisztráltak koronavírus-fertőzötteket – tudtuk meg dr. Nyulasi Tibortól. A Szent János Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályát vezető főorvosa lapunknak elmondta, folyamatosan próbálnak egy lépéssel a COVID-19 előtt járni, de kiemelten fontos, hogy az emberek betartsák az óvintézkedéseket.

Minden, amit tudni kell a kijárási korlátozásról

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a kormány kijárási korlátozást vezetett be az országban április 11-ig. Az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze.

Elfogadta a parlament a koronavírus-törvényt

Koronavírus elleni védekezésről szóló jogszabály, kijárási korlátozással lassított fertőzésterjedés, ritkított tömegközlekedés, lezárások a Normafán – országos, fővárosi és hegyvidéki hírek a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet harmadik hetéből.

Bezártság, szorongás ellen: legyen célja a napnak, a hétnek!

Kurimay Tamás pszichiáter professzort, a Budai Családközpontú Lelki Egészség Centrum osztályvezető főorvosát kérdeztük arról, hogy lelkileg mit jelent az egyénnek és a társadalomnak az új koronavírus, és milyen szerepe van mentális egészségünknek a megelőzésben. A professzor munkatársaival részt vett annak a gyors előkészítésében is, hogy a László után a Szent János legyen a második budapesti karanténkórház.

Mindenki veszélyeztetett!

Több ezer halálos áldozata van már a világon az új koronavírusnak, amely hazánkat sem kíméli. Magyarországon a fertőzöttek száma száz fölé emelkedett, és sajnos itthon is többen meghaltak a COVID-19 miatt. Dr. Nyulasi Tiborral, a Szent János Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályát vezető főorvossal a legfontosabb tudnivalókról, valamint a XII. kerületi karanténkórházakkal kapcsolatos fejleményekről beszélgettünk.

Készültségben az egészségügyi dolgozók

Az egészségügyi dolgozók munkáját veszi semmibe, aki nem veszi ki a részét a járvány terjedése elleni harcból – mondta Németh Franciska, a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályának ápolója és kommunikációs szakembere, akivel sok más mellett arról is beszélgettünk, mi történhet akkor, ha nem törődünk az óvintézkedésekkel.