Felkészülve a járvány második hullámára

Négy hónappal az eredeti határidő előtt készült el a Budapesti Szent Ferenc Kórház felújításának második üteme. A járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet kezdetén döntött úgy a kórház, hogy a kivitelezőkkel összefogva felgyorsítja a munkálatokat. Az új épületrészt május 21-én adta át Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Toldy-Schedel Emil főigazgató.

A Szent János Kórházban lassan minden a régi lesz

Dr. Nyulasi Tibor a COVID-19 magyarországi megjelenése óta tájékoztatta lapunkat a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, miközben folyamatosan harcolt a koronavírussal fertőzött betegek életéért. A Szent János Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályát vezető főorvos a legutóbbi hétvégéjét már a családjával tölthette, ugyanakkor rengeteg feladat vár még rá és a kollégáira is.

Fokozatosan újraindulnak az egészségügyi ellátások

Az április közepi szintre csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, így megkezdődhetett a felkészülés az egészségügyi ellátások fokozatos, több ütemben történő beindítására. A járvány kezdeti szakaszában megszokott rendhez visszatérve két kiemelt kórházba, a Dél-pesti Centrumkórházba és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállítják az új, súlyos állapotú fertőzötteket.

„Szigorú szabályok mellett fokozatosan elindulnak a szakrendelések”

A Kútvölgyi karanténkórházban megfigyelt hajléktalanok ellátása továbbra is komoly kihívást jelent – mondta dr. Nyulasi Tibor. A Szent János Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának főorvosát a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejlemények mellett az egészségügyi ellátás újraindulásáról is kérdeztük.