Jelentős felújítások kezdődtek a Szent János Kórházban

Felújítási munkálatok zajlanak a Szent János Kórház központi telephelyének számos épületében, a Kútvölgyi-tömbben és a Budai Gyermekkórházban. A jelenlegi, a hamarosan induló és a következő években megvalósuló fejlesztésekről dr. Molnár-Gallatz Zsolt stratégiai főigazgató-helyettes adott átfogó képet.

„Én biztosan nem fogok visszalépni”

A 2022-es országgyűlési választáson induló hegyvidéki jelöltek száma kettőre bővült. Fürjes Balázs, a Fidesz–KDNP politikusa után Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke és önkormányzati képviselője is bejelentette részvételét. Mit szeretne elérni a viccpártként egyre kevésbé jellemezhető politikai szervezet? Miért nem akarnak részt venni az előválasztásban? Valódi ígéretek nélkül mit tudnak ajánlani a választópolgároknak? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre adott válaszokat lapunknak a „kétfarkúak” XII. kerületi képviselőjelöltje.

„Megállni tilos” táblák a Németvölgyi úton

„Megállni tilos” táblákat helyeztetett ki a Hegyvidéki Önkormányzat a Németvölgyi úton; újabb járatokon vezeti be a Budapesti Közlekedési Központ az első ajtós felszállási rendet; már a Normafára közlekedő buszokon is szállíthatunk kerékpárt; útszűkületre és parkolási korlátozásokra számíthatunk közműépítések miatt. Közlekedési hírek a tömegközlekedőknek és az autósoknak.

Az oltás az egyetlen megoldás a COVID delta variánsa ellen

A szakértők szerint közeledik a koronavírus negyedik hulláma, azonban van megoldás az egyre gyorsabban terjedő delta variáns ellen. Ez pedig az oltás, amit a gyerekeknek is feltétlenül meg kell kapniuk – tanácsolja dr. Gilly Gyula, aki az orvosi egyetem elvégzése után a londoni School of Hygiene & Tropical Medicine-ben, a világ egyik legjelentősebb népegészségügyi és epidemiológiai tudásközpontjában szerezte meg a másoddiplomáját. A Hegyvidéki Önkormányzat egészségügyi szakértőjével beszélgettünk.