Tetőtérből épületfelújítás

Ha egy társasház nem tudja előteremteni a régóta halogatott felújítási munkáinak tetemes költségét, felmerülhet lehetőségként a közös tulajdonban lévő területek értékesítése. Az elöregedett épületállomány megújításához – közvetett módon – nagyban hozzájárulhat az a törvénymódosítás, ami jelentős mértékben könnyítette a meglévő tetőterek beépítésének feltételeit.

Derűsebb terek a svábhegyi orvosi rendelőkben

A harmadik éve zajló rendelőfelújítási program eredményeként immár a Normafa úton is megszépült környezetben várják a háziorvosok a gyerekeket és a felnőtteket. A tervek szerint még az idén újabb három rendelő újul meg.

„Nem akarjuk csökkenteni a zöld területet”

Sok probléma fakad a Városmajori Szabadtéri Színpad és környezetének jelenlegi ellentmondásos kapcsolatából, ezek megoldására várt javaslatokat a Hegyvidéki Önkormányzat és a kulturális intézmény közös építészeti ötletpályázata. Összesen hét pályamű alkotóit díjazták.

Tovább csökkent a bűncselekmények száma

Rendkívül jó teljesítményt tudtak felmutatni a hegyvidéki rendőrök, tavaly még az egy évvel korábbi, szintén kiemelkedő eredményeket is sikerült felülmúlniuk – derült ki Sztanyó István rendőrkapitány beszámolójából. A közbiztonság témája mellett szociális, oktatási, közlekedési és ingatlanhasznosítási kérdésekről is tárgyalt legutóbbi ülésén a Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testülete.