A hegyvidéki nemzetiségi önkormányzatok közmeghallgatásai

Hagyományaik és anyanyelvük ápolásával, őrzésével, kulturális és történelmi értékeik bemutatásával gazdagítják a Hegyvidéket a XII. kerületben működő nemzetiségi önkormányzatok. Elvégzett munkájukról, valamint terveikről az év végén megtartott közmeghallgatásokon számoltak be képviselőik. (A többi nemzetiségi közmeghallgatásról előző lapszámunkban olvashattak.)

Kisbuszt kapott a Szent Ferenc kórház

Elektromos kisbuszt adományozott a Hegyvidéki Önkormányzat a Budapesti Szent Ferenc Kórháznak. A környezetkímélő járművel betegeket, valamint az otthonápoláshoz szükséges eszközöket is lehet szállítani.

Gyerekek ajándékoztak gyerekeknek

Hagyomány a Hegyvidéken, hogy az iskolák év végén különböző adománygyűjtéseket szerveznek, ezzel szebbé téve határon inneni és túli fiatalok karácsonyát. Ezek egy részéről előző lapszámunkban olvashattak, most a többi akcióra tekintünk vissza. Nem csak gyerekek ajándékoztak gyerekeknek: a Gennaro Verolino iskola egy cégtől kétmillió forint értékben kapott élelmiszert.

Összművészeti ötödik Cziffra György Fesztivál

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész öt évvel ezelőtt hívta életre a XII. kerületben a Cziffra György Fesztivált, a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOM Kulturális Központ támogatásával. A programsorozatnak hatalmas a sikere. Balázs Jánossal beszélgettünk, akinek valóra vált az álma: példaképe, Cziffra György méltó helyére került a magyar kultúrában.