Vissza a jövőbe: régi-új vezető a megújuló János kórház élén

Míg a korábbi években a megszűnés fenyegette a Szent János Kórházat, mára eldőlt: marad, sőt centrumkórház lesz az intézmény, amelynek égisze alatt egy korszerű szakrendelő-épület is működik majd a mindeddig egyetemi fenntartásban lévő Kútvölgyi-tömbben. Az átalakulás levezénylésére a Veszprém megyei Vaszaron született, felesége révén viszont már régóta a Hegyvidékhez kötődő orvos, dr. Takács Péter kapott megbízást, aki 2015-től két évig a János kórház járóbeteg-ellátási igazgatója volt, előtte és utána pedig az egészségügyi ellátórendszer irányításában vett részt különböző fontos pozíciókban. Az új főigazgató, mint mondta, nemcsak szakmai szempontból ismeri jól a gondjaira bízott kórházat, hiszen a több százezer budai és Buda környéki lakoshoz hasonlóan neki is bőven vannak személyes tapasztalatai az ellátásokról – leginkább négy gyermeke révén, akikkel rendszeresen „teszteli” az intézményt.

Informatikai fejlesztés a Korányi intézetben

Újabb fontos állomásához érkezett az Egészséges Budapest Program: jelentős informatikai fejlesztés történt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. A részletekről Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, Bogos Krisztina, az intézmény orvos-igazgatója és Pokorni Zoltán polgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Megújul a Szendrő utca

Az év egyik legjelentősebb közterületi fejlesztését végzik a kivitelezők a Szendrő utcában: egy hosszabb szakaszon megújul az úttest, egy korábbi közműépítés helyén pedig kicserélik a pályaszerkezetet. További út- és lépcsőfelújításokra is számítani kell a nyáron, emellett zajlanak a közműépítések is a Hegyvidéken.