Bővítés előtt a Városmajori Gimnázium

A kormány támogatásával közel ötszáz új nyílászárót kapott a Városmajori Gimnázium. Az átadóünnepségen Szebedy Tas igazgató bejelentette: az iskola bővítésének tervezését is támogatja a Miniszterelnökség.

Nagyszülőknek segít a stroke-ovi program

A Szent János Kórház neurológiai osztályán működő stroke-centrum nemcsak az agyi működészavart okozó érkatasztrófák kezelése és a betegek gondozása, hanem a megelőzés terén is sok szempontból hiánypótló munkát végez. A világon másodikként, Magyarországon először honosítja meg például azt a nemzetközi programot, ami óvodásokat készít fel arra, hogy felismerjék nagyszüleiknél a stroke első jeleit – mondta el interjúnkban dr. Folyovich András osztályvezető főorvos.

Soha nem látott képek Budapest ostromáról

Az elmúlt napokban rendhagyó köztéri kiállítással emlékezett a hetvenöt évvel ezelőtti ostrom áldozataira az I., a II. és a XII. kerületi önkormányzat. Az öt budai helyszínen bemutatott tárlaton számos Magyarországon eddig még nem publikált fényképet láthattak a járókelők.

Közszolgálati fecskeház épül

Másfél milliárd forintos kormányzati támogatással közszolgálati apartmanházat hoz létre a Hegyvidéki Önkormányzat az Alkotás utca 21. szám alatti épületében – egyebek mellett erről is döntött a képviselő-testület az idei első ülésén.

Sokkal több fa és kevesebb aszfalt az áttervezett normafai parkolóban

Annak érdekében, hogy a Normafa védett erdőövezetéből ki lehessen vinni az autóforgalmat, új parkolót épít az önkormányzat a Konkoly-Thege Miklós út legfelső, zsákutcává alakítandó szakaszán. A parkoló tervei az elmúlt hetekben jelentősen átalakultak, így a közlekedési területen lévő fák túlnyomó többségét meg lehetett őrizni – mondta el lapunknak Rimóczi János, a városfejlesztési iroda vezetője.