Mesés kalandozások kezdődtek a Hegyvidék főutcáján

A hokétusz megszólaltatása, ujjal festett szőlőszemek, Fű Benő elkészítése, koalatorna – első hallásra csupa mesésnek tűnő időtöltés várta a gyerekeket és szüleiket a Városháza téren, a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti területen, valamint a Margaréta játszótéren május első két hétvégéjén. És ez így lesz még további hat alkalommal: kézműves foglalkozások, zenei játékok, mesekoncertek, bábelőadások színesítik a Hegyvidéki Önkormányzat által szervezett „Mesés kalandozás a Hegyvidék főutcáján” című programsorozatot.

Vizsgálják a Böszörményi úti omlás körülményeit

A Böszörményi úti irodaházak bontásával kapcsolatos aktuális tudnivalókról rendszeresen hírt adunk lapunk hasábjain, ezúttal is arra kértük Orbán Imrét, a BBSZ 2022 Kft. ügyvezetőjét, hogy válaszoljon a környékbelieket érintő kérdésekre. Beszélgetésünket követően, lapunk megjelenése előtt egy nappal azonban váratlan esemény történt: leomlott a bontás alatt lévő, Böszörményi út 20-22. szám alatti irodaház két felső szintje, jelentős mennyiségű törmelék hullott az épület előtti járda- és útszakaszra, emiatt másnap reggelig a villamosok sem közlekedhettek. Az alábbiakban a tervezett munkálatok részleteivel foglalkozó interjút, valamint az önkormányzat rendkívüli intézkedéseiről szóló összefoglalót olvashatják.

Kutya jó nap volt a Hegyvidéken!

Nincsenek kutyások és nem kutyások. A kutya gazdi nélkül csak „kuty”. A póráz pedig pár száz év múlva akár teljesen szükségtelen lehet. Az első hegyvidéki Kutya jó napon érdekes előadásokkal, vitafórummal és interaktív programokkal várták a szervezők a vendégeket, akik nemcsak a tudatos kutyatartás fortélyairól tanulhattak a Gesztenyés kertben, de azt is megtudhatták, mit köszönhet az emberi civilizáció a négylábú hősöknek.

Rendelésre jön a fogaskerekű

Hajnalban és késő este már csak akkor indul el a fogaskerekű, ha hívjuk. A fogashoz hasonlóan a 155-ös és a 156-os buszokon is lehetővé vált a kerékpárszállítás, a Normafa buszos kiszolgálásának bővítése kapcsán pedig társadalmi egyeztetést kezdett a Budapesti Közlekedési Központ.