„Nekünk jó pedagógusaink vannak”

Szent-Györgyi Albert szerint az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni. Ezt az elvet követik a hegyvidéki oktatási intézmények, amelyeknek a vezetőit az idén is tanévzáró gálára hívta az önkormányzat. Mellettük az önkormányzati intézmények képviselői is hivatalosak voltak a MOM Kulturális Központban megtartott programra, amely a Dalinda énekegyüttes Menyecske című produkciójával vette kezdetét.

Első helyezett lett a „Bújberdő”

A Normafa gerincére összpontosuló látogatóforgalom széthúzása érdekében fejlesztené a Hegyvidéki Önkormányzat a Hegyhát úttól délre eső egykori golfpálya területét. Az idei Árkay-pályázaton részt vevő építészhallgatóktól is e cél megvalósításához kértek ötleteket: az első helyezett csapat az őshonos virágfajokra fókuszáló, mobiltelefonos alkalmazással használható interaktív tanösvények kialakítására tett izgalmas javaslatot.

Megnyitott a Hegyvidéki Ízlelő

Már az első napon több mint százan ebédeltek a Hegyvidéki Ízlelőben. A polgármesteri hivatal épületében megnyílt étteremben megváltozott munkaképességű embertársaink ízletes fogásokkal és sok szeretettel várják a vendégeket.

Javaslat az energiaszegénység csökkentésére

Tüttő Kata XII. kerületi önkormányzati képviselő az Európai Szocialisták Pártja színeiben aktív tagja az Európai Unió tanácsadó szervének, a tagállamok regionális és helyi képviselői, polgármesterei részvételével működő Régiók Európai Bizottságának. E feladatkörében a kontinens egészét érintő javaslatcsomagot terjesztett elő, amelynek célja a rossz lakhatási körülményekből adódó energiaszegénység leküzdése.