Menedék az egykori varroda falai között

Klinda Pál katolikus pap alapította a Boldog Katalin Nagyleányotthont, amely a mai Lauder óvoda épületében működött egykor. A második világháborúban varrodaként üzemelt az intézmény, ahol sok üldözött kapott munkát, lakhatást, menedéket. Az alapító emlékére, aki az itt dolgozó mintegy száz zsidó nő és gyerek életét védte a nyilasterror idején, emléktáblát avatott a Lauder iskola.

A lakók szavaztak a Diós árok járdájáról

Szavazásra bocsátotta a Diós árokban tervezett járda kialakításának módját a Hegyvidéki Önkormányzat, a megvalósítás a lakók döntése alapján kezdődött meg a napokban. Régóta várt forgalomtechnikai fejlesztésről van szó, ami jelentősen növeli majd a gyalogosbiztonságot. A részletekről Szálka Miklóst, a Hegyvidéki Útfejlesztési Testület korábbi elnökét kérdeztük.

„Óvodát építeni mindig öröm”

Elkészült a Bárányfelhő Svábhegyi Református Óvoda a Felhő utcában. A magyar kormány által biztosított forrásokból, a főváros és a Hegyvidéki Önkormányzat segítségével felépülő, 5 csoportos, impozáns intézménybe az első nevelési évben 70 gyermek nyert felvételt. Az ünnepélyes átadáson Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó mellett részt vettek Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester, Gulyás Gergely miniszter, valamint Soltész Miklós és Fürjes Balázs államtitkárok is.

„Aranymosás” a rajziskolában: hegyvidéki díszpolgár lett Lázár Zsuzsa

Közel harminc éve működik sikerrel a Budai Rajziskola, amelynek vezetője és egyik alapítója, Lázár Zsuzsa most megkapta a „Hegyvidék Díszpolgára” címet. A kitüntetés átadása alkalmából barátai, munkatársai méltatták a porcelántervező művész rendkívüli teljesítményét a MOM Kulturális Központban rendezett ünnepségen.