Még több kamera a biztonságunkért

Tovább bővítette a XII. kerületi térfigyelő rendszert a Hegyvidéki Önkormányzat. A már meglévő nyolcvan mellé ezúttal nyolc helyszínre került ki kilenc új kamera. A közterületek biztonságát növelő eszközök hivatalos beüzemelésén Pokorni Zoltán polgármester és dr. Váczi János alpolgármester is részt vett.

Kádból zuhanyzó, kamrából illemhely

Újabb lakásban fejeződtek be az igényelt akadálymentesítési munkák az „Otthon megöregedni” program keretében. Ezúttal a 78 éves Salati Irén Piroska otthonát tette biztonságosabbá és komfortosabbá a Hegyvidéki Önkormányzat.

Megújult az istenhegyi Szendrő utca

A Szendrő utca 380 méter hosszúságban újult meg, ennek során 2300 négyzetméteren aszfaltoztak, 760 méter hosszon szegélyt építettek, és a páratlan oldali járdát is teljesen felújították a szakemberek. A járda kialakításánál mindenütt figyelembe vették a telekkapcsolatokat, valamint a megfelelő vízelvezetésre is nagy gondot fordítottak.

Megszépült a Beethoven utcai rendelő

A Hegyvidéki Önkormányzat által három évvel ezelőtt elindított rendelőfelújítási program részeként a Beethoven utcai háziorvosi rendelő a tizedik, amelyik megszépült. A betegfogadó terek nemcsak szebbek, hanem jóval tágasabbak is lettek; a bővítésre a központi háziorvosi ügyelet kiköltöztetése teremtett lehetőséget.

Bízom a békés egyet nem értés kultúrájában

Az önkormányzati választáson kiemelkedő részvétel mellett jelentős, közel húszszázalékos előnnyel Pokorni Zoltán kapott arra lehetőséget a XII. kerületben, hogy a következő öt évben is folytassa polgármesterként a tizenhárom évvel ezelőtt megkezdett munkáját. Bár új politikai helyzet alakult ki a fővárosban, az egyetlen lehetőség szerinte továbbra is az együttműködés, hiszen – ahogy fogalmazott – „a valóság kényszerítő erővel elénk tolakodik, a feladatokat meg kell oldani”.

Ünnepi megemlékezés október 23-án

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére 2019. október 23-án 10 órakor ünnepi megemlékezést tart a Hegyvidéki önkormányzat a MOM Kulturális Központ színháztermében.