Folytatódik a garázsvásár a Hegyvidéken!

A Hegyvidéki Kipakoló egy közösségi piac, ahol a helyi lakosok kínálnak használt ruhákat, tárgyakat, könyveket és eszközöket a budai zöldövezet utcáin. Gyere, válogass és bukkanj értékes kincsekre, vagy hozd el azokat a dolgaidat, amiket már nem használsz, de mások örülhetnek neki! Legközelebb augusztus 28-án 10.00 és 14.00 között.

A főváros legrangosabb zarándoklata

„Elsősorban lelkipásztor volt, és nem közéleti szereplő, aki azonban mindig kiállt az ő szeretett egyháza és hazája mellett és az üldözöttek védelmében” – jellemezte Mindszenty Józsefet dr. Bernyák Adrienn. A Sztehlo Lili Kulturális Egyesület elnökével a magyarok huszadik századi apostoláról, a főváros legrangosabb zarándoklatáról, valamint a Mindszenty-ablakról beszélgettünk.

„Dédi élete egy sikersztori”

A századik születésnapját ünnepli Kánya Sándorné, született Csomor Magdolna, aki több mint ötven éve él családjával a Hegyvidéken. Magdi nénit Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester köszöntötte kútvölgyi otthonában.

Hamarosan teljesen eltűnnek a Böszörményi úti irodaházak

A továbbiakban már nem kell korlátozni a gépjármű- és villamosforgalmat a Böszörményi úton, miután a múlt héten rendben lezajlott a 20–22. szám alatti irodaépület felső szintjeinek bontása. Rövidesen teljesen eltűnnek a megmaradt épületrészek is – mondta el lapunknak Orbán Imre, a BBSZ Ingatlan 2022 Kft. ügyvezetője, akit az ingatlanprojekt aktuális helyzetéről kérdeztünk.

Finisben a Méra utca felújítása

Gőzerővel zajlik a Hegyvidéki Önkormányzat útfelújítási programja. Ennek keretében első körben négy fontos XII. kerületi útszakasz rekonstrukciója valósul meg.

Változások a parkolásban

Ősztől lépnek életbe a budapesti parkolási rendelet új szabályai. A Budapest Fővárosi Közgyűlés döntése alapján szeptember 5-től huszonhét körzet helyett négy nagyobb zóna lesz a városban, „A”, „B”, „C” és „D” jelzéssel. Egy-egy zónában egységes lesz a díjfizetési időszak, valamint a parkolás díja. A jelenlegi parkolási óradíjak különböző mértékben emelkednek az új zónák kijelölésével.

Társasjátékszoba és gördeszkás kutyák a Mátyás Táborban

Méltán örvend nagy népszerűségnek a Hegyvidéki Önkormányzat Mátyás király úti nyári napközis tábora: a tökéletes elhelyezés, a megkapó természeti környezet, a jó levegő, a sportpályák, a hatalmas homokozó, no meg a nagyméretű úszómedence mind-mind kitűnően szolgálják a gyerekek szórakozását. A Mátyás Táborban az a legfontosabb, hogy minden perc vidáman teljen, ezért aztán bárki csatlakozhat bármelyik programhoz – ha akar, mert semmi sem kötelező, csak ajánlott!