Kutya jó nap volt a Hegyvidéken!

Nincsenek kutyások és nem kutyások; a komondor nem vakul meg, ha levágják a szemébe lógó szőrszálakat, ez csak városi legenda; a pórázt pedig 2700-ban barbár eszköznek gondolják majd a hiperükunokáink. Persze addig még sok a teendőnk a felelős állattartás területén is. Még az eső sem tudta beárnyékolni a Kutya jó napot a Gesztenyés kertben, ahol számtalan kulisszatitok derült ki négylábú barátainkról.

Klímastratégia – a változtatáshoz mindenkire szükség van!

Villámárvíz, orkánerejű szél, hőségrekordok. Évek óta halljuk, olvassuk a klímával foglalkozó szakemberek figyelmeztetéseit. Napjainkban is a májusi esők okoznak komoly problémákat több helyen a világban, mégis hajlamosak vagyunk bagatellizálni a klímaváltozás tényét. Tavaly perzselő hőség és vízhiány terhelte a nyarunkat, erre a jövőben is egyre gyakrabban számíthatunk. A megelőzéssel és a kedvezőtlen hatások mérséklésének lehetőségével mindannyiunknak és a településeknek egyenként is foglalkozniuk kell. A változás reményéhez szükség van a szakemberek által kidolgozott és a Hegyvidéki Önkormányzat által nemrég elfogadott klímastratégiára, valamint a széles körű együttműködésre is. Mindenkinek tennie kell azért, hogy szűkebb környezetünk továbbra is az a kedvelt, zöld menedék maradhasson, amilyennek megszerettük!

Zöldül a Böszikert

Eltűntek a munkagépek, a hónapok óta tartó előkészítés után a Böszikert ágyástulajdonosai végre szerszámokat ragadhattak és munkához láthattak. Ennek eredményeként a napokban a helyükre kerültek az első virágpalánták.