Ha kell, a kovászt is megkóstolja a látássérült pék

Megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat a Böszörményi úton, a polgármesteri hivatallal szemben működő pékség. Köztük Kisfaludy Mátét, aki látássérültként készíti a finomabbnál finomabb kovászos péktermékeket – mert ez a Bake My Day specialitása. Cipó, vekni, vagy éppen gyökérkenyér kerül ki a kezei közül, mindemellett pedig – a pékséget működtető céget vezető Szabó Péter és Takács Zoltán támogatásával – a pékmesterség egyre több oldalával ismerkedik meg.

Bevásárlás otthonról: gyors, biztonságos, egyszerű

Sajnos kerületünkben is eltűnőben vannak a kisebb boltok, ami sokunk életét megnehezíti. A technikai fejlődésnek köszönhetően azonban kényelmesebbé válhatnak a mindennapok. A bevásárlást például már otthonról, a fotelben ülve is elintézhetjük, néhány perc alatt telefonon vagy interneten is leadhatjuk a rendelésünket, így megússzuk a sorban állást és a cipekedést. Egy csokorba gyűjtöttük azokat az üzleteket, amelyek a Hegyvidékre is kiszállítják termékeiket, legyen szó friss zöldségről, gyümölcsről, húsról, alapvető élelmiszerről, háztartási cikkről, vagy akár vény nélkül kapható gyógyszerről.

Újabb élmények teszik vonzóbbá a „Hegyvidék főutcáját”

További lépéseket tesz az önkormányzat annak érdekében, hogy a Böszörményi út és közvetlen környezete jobban betöltse városközponti funkcióját. Előző lapszámunkban Pokorni Zoltán polgármester és Hapszné Tarcsafalvi Eszter főépítész beszélt a „Hegyvidék főutcája” néven futó városfejlesztési stratégia célkitűzéseiről és eddigi eredményeiről, ezúttal pedig Hölzel Gábor projektvezetőt kérdeztük arról, milyen tervek valósulnak meg 2022-ben.

Gyertyagyújtással emlékeztünk ’56 hőseire

A szabadságharc hőseire emlékezünk minden évben november 4-én. Azokra a férfiakra, nőkre és gyerekekre, akik életük kockáztatásával is szembeszálltak a szovjetekkel. A világ akkori legnagyobb hadseregével vették fel a küzdelmet a rosszul felszerelt magyar katonák és a fegyvertelen polgárok. Öngyilkos küldetés volt, mégis megtették, amit megkövetelt a haza.