Hamarosan teljesen eltűnnek a Böszörményi úti irodaházak

A továbbiakban már nem kell korlátozni a gépjármű- és villamosforgalmat a Böszörményi úton, miután a múlt héten rendben lezajlott a 20–22. szám alatti irodaépület felső szintjeinek bontása. Rövidesen teljesen eltűnnek a megmaradt épületrészek is – mondta el lapunknak Orbán Imre, a BBSZ Ingatlan 2022 Kft. ügyvezetője, akit az ingatlanprojekt aktuális helyzetéről kérdeztünk.

  • Az elmúlt héten napközben pótlóbuszok jártak az 59-es villamosok helyett, mert a bontás miatt le kellett zárni a villamospályát is. Várható-e még a továbbiakban hasonló mértékű forgalomkorlátozás?
  • A Budapesti Közlekedési Központ által lehetővé tett múlt heti lezárások idején biztonságos körülmények között elbontottuk az általunk és a szakértők által egyaránt veszélyesnek ítélt Böszörményi út 20–22. szám alatti épület maradványainak felső három szintjét. Jelen pillanatban a harmadik szint alatt járunk a bontással, aminek a körülményei a továbbiakban már nem indokolják sem a villamospályazárat, sem pedig az úttest gépjárműforgalom előli teljes elzárását. Az úttest egy része még mindig el van kerítve munkaterületként, de az autók, buszok, villamosok most már zavartalanul közlekedhetnek a Böszörményi úton. A gyalogosok változatlanul a páratlan oldalon lévő járdát vehetik igénybe a Beethoven utca és a Szoboszlai utca között, erre jelzőtáblák figyelmeztetik a járókelőket.
  • Milyen bontási munkák vannak még hátra?
  • A Böszörményi út 20–22. kapcsán előttünk álló feladat a megmaradt néhány emelet teljes elbontása, az alapok kiszedése és földdel történő visszatöltése, valamint az építési törmelék elszállítása. A Böszörményi út 24. szám alatti irodaház tűzfalát – annak érdekében, hogy ne essen kár a szomszédos lakóépületben – a bontási engedélyben előírtaknak megfelelően egy emelőkosaras gépjárműről bontják a szakemberek. A Böszörményi út 24. és a 26. szám alatti lakóépület közé egy védőhálóval felszerelt, ideiglenes állvány épült, hogy a lakóház homlokzatát, erkélyeit megóvjuk az esetleges sérülésektől. A tűzfal és az épületmaradványok elbontását követően a Böszörményi út 24. esetében is megtörténik az alap kiszedése, amit földdel tömít vissza a vállalkozó.Hamarosan_teljesen_eltunnek_a_Boszormenyi_uti_irodahazak1
  • Mennyi időt vesz igénybe ez az egész folyamat?
  • Az épületbontási munkálatok, reményeim szerint, már csak néhány hetet vesznek igénybe, és ezekkel párhuzamosan a törmelék elszállítása is megkezdődik. Most úgy látom, hogy augusztusban befejeződhet a bontással összefüggő minden munka. A nagy bontógépek elszállításának időpontjáról tájékoztatjuk majd a közvéleményt a szokásos fórumokon, a bbsz2022.hu honlapunkon, valamint a Facebookon, a BBSZ 2022 információs oldalon. Újdonság, hogy az aktuális tudnivalókról hírlevelet is indítunk, amelyre a weboldalunkon, a Kapcsolat rovatban lehet feliratkozni.
  • A beruházás következő fázisáról, az építkezésről mikor születhet döntés?
  • Az önkormányzat képviselő-testületének tavaly decemberi határozata alapján elkészíttettük az engedélyezési és kiviteli terveket, a napokban hagyta jóvá az engedélyeztetési dokumentációt a kormányhivatal, s adta ki az építési engedélyt. Az előbbiek alapján összeállítandó költségtervet is figyelembe véve a képviselő-testület várhatóan szeptemberben dönt arról, támogatja-e a beruházás folytatását az eredeti terveknek megfelelően.Hamarosan_teljesen_eltunnek_a_Boszormenyi_uti_irodahazak2

n.