Megnyílt a parkoló a Böszörményi úton

A háború miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetre tekintettel a Hegyvidéki Önkormányzat tavaly ősszel úgy döntött, egy időre felfüggeszti ingatlanprojektjét a Böszörményi úton, a lebontott irodaházak helyén pedig, ideiglenes jelleggel, parkolót és közösségi kertet hoz létre. A bazaltzúzalékkal borított, napelemes kandeláberekkel megvilágított parkoló elkészült, és a napokban birtokba vehették az autósok.

„A most megnyitott parkolóban a Böszörményi úti, közterületi parkolás szabályai érvényesek. Tehát itt is az A-zóna díjszabása szerint, 8 és 22 óra között kell fizetni, lakossági várakozási engedély birtokában pedig ingyenesen lehet parkolni” – mondta el lapunknak Wachsler György, a parkolót üzemeltető Fáber Kft. ügyvezetője. A parkolási díjat ugyanúgy, tehát automatás vagy mobiltelefonos fizetéssel lehet rendezni, mint utcai parkoláskor, és a mobilkód (3123) is megegyezik a zóna kódjával.

„Bár a terület körbekerített, fontos tudni, hogy a parkoló nem őrzött!” – hívta fel az autótulajdonosok figyelmét az ügyvezető, aki arról is beszélt, hogy még nem fejeződött be a szomszédos lakóházak tűzfalainak hőszigetelése, emiatt a parkolóhelyek egy részét várhatóan csak március végétől lehet használni. Miután lekerülnek az állványok a tűzfalakról, összesen közel nyolcvan hely várja majd az autósokat az ideiglenes parkolóban.Megnyilt_a_parkolo_a_Boszormenyi_uton

sz.