Nincs döntés a Kútvölgyi úti parkoló fejlesztéséről

A Hegyvidéki Önkormányzat építészeti tervezési munkára írt ki nyílt pályázatot, melynek során építészeti elképzeléseket szeretett volna megismerni arról, hogy a környező zöld terület csökkentése nélkül milyen módon lehetne átalakítani a most is betonnal és aszfalttal borított, 7000 négyezetméteres Kútvölgyi úti parkolót. Alapvető cél, hogy a Szent János Kórházat és a Kútvölgyi-tömböt az ideérkezők – köztük évente több mint félmillió járóbeteg – kényelmesebben, egyszerűbben tudják megközelíteni. A parkolási gondok mind a kórház által vonzott forgalom, mind pedig a hiányzó P+R lehetőségek miatt jelentősek a környéken, ezért ezekre megoldást kell találni. Arról is kikérte volna az önkormányzat az építészszakma javaslatait, hogy egy kétszintes parkoló tetején kialakítható lenne-e olyan tornaterem, ami kiszolgálja a kerületi iskolák mindennapos testnevelésóráinak teremigényét.

Miután a közelgő választás miatt a szakmai kérdés szükségtelen politikai viták kereszttüzébe került, az önkormányzat visszavonta azt a feltételes tervezési közbeszerzést, amit a Kútvölgyi úti parkoló helyére képzelt épület kapcsán írt ki. Az új kiírás előtt még egyszer áttekinti a környék valamennyi szóba jöhető intézményét, iskoláját, sportlétesítményét, hogy melyik esetében merülhet fel kapacitásbővítés a diák- és szabadidősport igényeinek kielégítésére. Döntés ezután születhet.

sz.