Pályázat városmajori díszüvegablakok tervezésére

A városmajori templom belsejének rendkívül fontos részét alkották az Árkayné Sztehlo Lili által tervezett gyönyörű üvegablakok, amelyek a második világháborúban zajló bombatámadások során megsemmisültek. A háború után, még a művész felügyelete mellett, lezajlott a szentélyablak rekonstrukciója, majd újra elkészült a Kálvária-ablak. A 2000-es években sikerült rekonstruálni az eredeti tervek alapján a Magyar Szentek- és a Szent Cecília-ablakot.

A Sztehlo Lili Kulturális Egyesület célkitűzése nyomán 2018–2019-ben elkészült az új Erzsébet-ablak is. Felmerült az igény, hogy abba a két fennmaradó ablakba is kerüljenek színes kompozíciók, amelyekre Sztehlo Lili nem készített terveket. Első lépésként ezt egy pályázat kiírásával szeretné elősegíteni az egyesület.

A Sztehlo Lili Kulturális Egyesület pályázati tájékoztatót tart a városmajori plébánián (XII., Csaba utca 5.) november 5-én 16.30-kor, amelyen a művészek a pályázattal és a templom művészettörténeti hátterével kapcsolatos kérdéseikre kapnak válaszokat.

További információk: 06-30/619-2151.