Szociális dolgozókat díjazott a Hegyvidéki Önkormányzat

Minden évben nagyszabású rendezvényen vehetik át elismeréseiket a szociális ágazatban dolgozó munkatársak. A járványhelyzetre való tekintettel ezúttal szűk körben zajlott az ünnepség.

A biztonsági előírások betartását maximálisan szem előtt tartva kizárólag az elismerésekben részesülő munkatársak kaptak meghívást a szociális ágazatban dolgozók idei ünnepségére. Fonti Krisztina alpolgármester sajnálatát fejezte ki, hogy nincs lehetőség méltó körülmények közt megrendezni az eseményt, a díjakat azonban szerették volna a megszokott időpontban, a szociális munka napjához kapcsolódva személyesen átadni, ezzel is kifejezve az önkormányzat megbecsülését. Ezért szervezték meg az ünnepséget még a vírus miatt elrendelt korlátozások bevezetése előtti utolsó napon.
A Hegyvidék Szociális Ellátásáért Díjat az idén Erdei Rafael érdemelte ki. Bár az ő eredeti végzettsége mechanikai műszerész, a Hegyvidéki Szociális Központ gondozója 2002-ben segédápolóként kezdett dolgozni a munkahelyén, később megszerezte a szociális gondozó-szervező végzettséget. Az intézmény egyetlen férfi munkatársa, így az idős urak fokozottan számítanak a segítségére, amit minden esetben meg is kapnak.Szocialis_dolgozokat_dijazott_a_Hegyvideki_OnkormanyzatHegyvidék Gyermekjóléti Alapellátásáért Díjat vehetett át Kissné Farkas Éva, aki 1998-ban került a Zugligeti Bölcsődébe, amelyet 2010 óta irányít. Vezetői tevékenysége idején folyamatosan bővült a bölcsőde által kínált szolgáltatások köre, emelkedett a szakmai munka színvonala. Arra törekszik, hogy minden gyerek az egyéni fejlődésének, biológiai szükségleteinek, érési folyamatának megfelelő, személyre szóló ellátást kapjon. Fontosnak tartja a családokkal való aktív és sokoldalú együttműködést, ennek szellemében indította útjára tavaly a játszóházi szolgáltatást és az időszakos gyermekfelügyeleti csoportot.
Polgármesteri elismerő oklevelet kapott Alföldi Eleonóra, a Fejlesztő Napközi Otthon, valamint Koltai Andrea, a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársa. Alföldi Eleonóra szociális munkás, ám 2016 júniusában mentálhigiéniai prevencióspecialista végzettséget is szerzett, így jelenleg terápiás munkatársként dolgozik. Feladatai közé tartozik a gondozottak terápiás foglalkoztatása, elsősorban egyéni vagy kiscsoportos kézműves foglalkozások keretében. Munkaköri kötelezettségei mellett a veszélyhelyzet idején önkéntes segítőfeladatokat is ellátott a Hegyvidéken.
Koltai Andrea 2011 februárjában csatlakozott a családsegítő központhoz. Kezdetben a gyermekjóléti munkacsoportnál dolgozott, 2015-ben szociális munkás diplomát szerzett. Ugyanebben az évben került az Ifjúsági Közösségi Tér munkacsoporthoz, és fokozatosan bekapcsolódott az ifjúságsegítő munkába. 2017 októbere óta teljes munkaidőben ifjúsági tanácsadó, programjaival, az általa szervezett táborokkal igyekszik boldog pillanatokat szerezni a kerületi kamaszoknak.

sm.