A_tanc_otthona_lett_a_Livia-villa1

A tánc otthona lett a Lívia-villa

Újra megtelt élettel a svábhegyi Lívia-villa, a patinás épület falai között a Balázs Márti Gyermek Táncszínház talált otthonra. A táncpedagógus alapfokú művészeti táncakadémiát és testi-lelki fejlesztőközpontot szeretne létrehozni a villa közösségi tereiben.

„Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy itt dolgozhatok a gyerekekkel, és kiteljesedhet az a munka, amit körülbelül húsz éve elkezdtem a kerületben” – mondta Balázs Márta a Lívia-villában kialakított központ megnyitóján. A művészeti vezető szerint egy űrt tölthet be Budán és vonzáskörzetében a táncakadémia, amely a környéken élők számára biztosítani tudja a tánc és az ahhoz kapcsolódó élmények lehetőségét. Mindezen felül olyan összművészeti műhely alakulhat ki, amiben a gyerekek megtalálhatják azt az alkotótevékenységet, amin keresztül megélhetik kreativitásukat, és megtapasztalhatják a közösség elfogadó, megtartó erejét.A_tanc_otthona_lett_a_Livia-villa2

„A tánc fantasztikus módon egyesíti a mozgást, a szellemi aktivitást és az érzelmeink kifejezését” – fogalmazott Fonti Krisztina alpolgármester, aki személyes kötődéseit is megosztotta a megnyitóünnepség közönségével: a tánc az ő életében is fontos szerepet tölt be, hosszú éveken át tanult táncolni. Arról is beszélt, hogy legalább másfél évtizede ismeri Balázs Mártát, akinek nagyra becsüli a munkáját, a tanítványai gyakorlatilag az összes fontosabb hegyvidéki rendezvényen fellépnek, és minden alkalommal remek hangulatot teremtenek.

Az alpolgármester kitért rá, hogy az önkormányzat a járványidőszakban megüresedő Lívia-villát közösségi célra szerette volna kiadni, és Balázs Márta tervei találkoztak az elképzeléseikkel. Az épület mostantól „a táncnak, a közösségi tevékenységeknek, a gyerekek tartalmas időtöltésének, napköziszerű foglalkozásainak adhat teret”.

Skrabski Fruzsina, az új közösségi tér és programjainak megvalósítását támogató Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője elmondta, hogy unokahúga, unokaöccse és a kislánya is járt Balázs Mártához, aki nemcsak táncolni tanította a gyerekeket, hanem közösséget is teremtett számukra. Ugyancsak ezt a szellemiséget képviseli az általa vezetett mozgalom, ezért arra kérte, legyen ő a XII. kerületi szervezetük elnöke.

sz.

 

A Lívia-villa aktuális programjai megtalálhatók az avillavar.hu weboldalon.A_tanc_otthona_lett_a_Livia-villa1