Életöröm, humor és latin buli a tavaszi jazzünnepen

A GetCloser koncertiroda indulása óta nagymértékben színesíti rendezvényeivel a Hegyvidék kulturális életét. Ezek sorából kiemelkedik a jazzfesztivál, amit az idén már negyedszer hozott tető alá. Három estén át egy-egy hazai és amerikai együttes játszott méltó kulisszák között, a MOM Kulturális Központban.

„Költészetem, mint egy szénaboglya, be van tetejezve”

Kiss Benedek, a kétszeres József Attila-díjas, Kossuth-díjas költő, műfordító több mint ötven éve él a Hegyvidéken. A magyar költészet napja alkalmából Királyhágó téri lakásában a gyökerekről, a fővárosról, a versírásról és a mesélésről beszélgettünk vele.

„Magunkhoz veszünk egy darabot a művészetből”

A kör és a négyzet alapformák, mindkettő számos értelmezési lehetőséget kínál. Ezekből látható jó néhány a Kortárs-Modern Art Alkotó Kör amatőr tagjainak kiállításán a Hegyvidéki Kulturális Szalonban.

„Én már a saját könyökömön jövök ki!”

A többségében hegyvidéki művészekből álló Galéria 12 Egyesületet Borza Teréz Ferenczy Noémi-díjas porcelán-, szobrászművész irányítja és fogja össze lankadatlan lelkesedéssel. A Hajnóczy József utcában működő Galéria 12 Kávézó és Borbárban nemrég nyílt meg legújabb csoportos tárlatuk, amelynek címe: Húsvét fénye. Az egyik kiállító művész Tóth József Füles fotográfus, aki már több mint negyven éve a XII. kerületben él.