Kiváló eredmények az érettségin

A pandémiával kapcsolatos korlátozások megszüntetésével minden visszatért a régi kerékvágásba a május-júniusi érettségin. Bár a vizsgaszervezést nem befolyásolta „rendkívüli járványhelyzet”, az intézmények továbbra is nagy gondot fordítottak a higiéniára. Az Oktatási Hivatal országos szinten felkészült az ukrajnai végzős tanulók előrehozott érettségi vizsgáinak megszervezésére, ám a hegyvidéki intézményekben erre végül nem került sor – mondta el lapunknak Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ vezetője.
Tankerületi szinten tizenöt iskolában zajlottak a vizsgák, a XII. kerületben a Városmajori Gimnázium, a Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium, valamint a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium szerepelt a helyszínek között. Ez utóbbi kettő összesen 1235 tanulónak szervezett érettségit emelt szinten matematika, történelem, biológia, fizika, kémia, filozófia, angol nyelv, latin, német nyelv, holland, spanyol nyelv, héber, kínai és orosz tantárgyakból. Kétszintű érettségi vizsgára a Sashegyi Arany János iskolában 206-an, a Városmajori Gimnáziumban 233-an, míg a Tamási Áron gimnáziumban 123-an jelentkeztek.
A XII. kerületi iskolák tanulói hozták a várt eredményeket, a vizsgák 75 százaléka jeles eredménnyel végződött. A három intézmény 562 érettségizőjének 1256 vizsgájából mindössze 15 volt sikertelen.

M.