Kültéri fitneszeszközöket kaphat a Zugligeti Általános Iskola

Minden bizonnyal a főváros legjobb levegőjű iskolája a Zugligeti, ahol már eddig is modern sportpályák és játszóudvar álltak a diákok rendelkezésére. A tanulók számának örvendetes növekedésével azonban még több sportolási lehetőségre van szükség, amit – a Hegyvidéki Önkormányzat hozzájárulásával – új, kültéri fitneszeszközök telepítésével lehetne megoldani.
Erről egyeztetett a helyszínen dr. Bernyák Adrienn iskolaigazgatóval Fonti Krisztina alpolgármester, aki elmondta: bár az iskolák fenntartása a Klebelsberg Központ feladata, az önkormányzat továbbra is támogatja a XII. kerületi tanintézményeket, hogy azok még magasabb színvonalú oktatást biztosíthassanak a hegyvidéki diákoknak. „Gyermekeink sorsa a szívügyünk, ezért mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb körülmények között tanuljanak, amihez a sportolás, az aktív testmozgás is hozzátartozik” – fogalmazott Fonti Krisztina. Azt is megemlítette, hogy a kültéri fitneszeszközök valószínűleg az új iskolaépület melletti zöldudvarra kerülnek.Kulteri_fitneszeszkozokHelyszínként szóba kerülhet a szomszédos erdős terület, ami ugyan az érintetlensége és a növényzete miatt vonzónak tűnik, ám éppen ebből adódóan veszélyeket is rejt magában. Mindenesetre az önkormányzat szakirodái ezt a lehetőséget is vizsgálják, az alpolgármester ugyanakkor kiemelte, hogy a diákok biztonsága minden más szempontnál fontosabb.
„A Hegyvidék méltán büszke az oktatási intézményeire, az önkormányzat pedig ezt a hírnevet szeretné tovább öregbíteni, attól függetlenül, hogy az iskolák átkerültek a Klebelsberg Központhoz” – emelte ki az alpolgármester, hozzátéve, hogy a Zugligeti Általános Iskola népszerűsége évek óta töretlen, folyamatosan nő a gyereklétszám, amihez hozzá kell igazítani a sportolási lehetőségeket.
A felső tagozatos diákok 2019-ben vehették birtokba az új épületet. „Akkor készült el egy nagyszerű sportpálya is, ez azonban, úgy tűnik, ma már nem elegendő, egyszerűen kinőttük – magyarázta dr. Bernyák Adrienn, hogy miért szeretnének kialakítani egy másik sportpályát, ahol a fitneszeszközök kapnának helyet. – Köszönjük a támogatást az önkormányzatnak, míg a beszerzésben számíthatunk az iskola alapítványára.”

M.