Önkéntes szemétszedőket vár az önkormányzat

Évről évre lelkes csapatok gyűjtik a szemetet a XII. kerülethez tartozó hegyvidéki zöld területeken, mégis mintha sohasem akarna elfogyni a természetbe nem illő hulladék. Ahol nagyobb mennyiség halmozódik fel – például egy teherautónyi építési törmelék –, ott az önkormányzat szervezi meg az elszállítást, de minden erdőrészlethez és sétaút mellé nem jut hivatásos közterület-fenntartó, pedig igény nagyon sok helyen lenne rá.
Büszkeségünk a zöld környezetünk, amely sokakat vonz, és tömegeknek nyújt élményt, kikapcsolódást, feltöltődést, de sajnos a hátramaradó hulladék itt marad nekünk. Így mindig van aktualitása a tavaszi nagytakarításnak. Ehhez vár az idén is önkénteseket a Hegyvidéki Zöld Iroda. Kisebb csoportok már néhány fővel nagyon hatékony munkát tudnak végezni egy napsütötte szombat délelőtt, és a népesebb céges csapatok vagy osztályok is könnyen találnak testhez álló feladatot.
Az iroda mindenkinek biztosít megfelelő mennyiségű kesztyűt és sittes zsákot, ráadásul munkatársai az éppen legérintettebb, leginkább tisztításra szoruló helyszínekre is javaslatot tudnak tenni. (Előzetes kapcsolatfelvétel: zoldpont@hegyvidek.hu.) A zsákokba gyűjtött szemét elszállítását is vállalja az iroda, így tényleg csak a legfontosabbra, a dolgos kezekre van szükség.
Ilyenkor, kikelet idején mindenki szívesen tölti az idejét a szabadban. Hogyan lehetne még teljesebb az élmény, ha nem a jó társaságban végzett önkéntes munka által!Onkentes_szemetszedoket_var_az_onkormanyzat

(b.)