Olimpiai bajnokok a tanévzáró úszóversenyen

Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó és Wladár Sándor egyszeres olimpiai győztes úszó, a Magyar Úszó Szövetség elnöke adta át a díjakat a Hegyvidéki Úszóiskola és MOM Sport Úszótanoda hagyományos tanévzáró úszóversenyén. Ez is mutatja, hogy igencsak rangos megméretésről van szó, amelyen az úszóiskolák növendékei és a kötelező úszásoktatáson részt vevő XII. kerületi iskolások állhattak rajthoz.
Mintegy 300-an jelentek meg a MOM Sport uszodájában, hogy bemutassák úszótudományukat. Szurkolókból sem volt hiány, a szülők, hozzátartozók és barátok nagyszerű hangulatot teremtettek, még jobb teljesítményre ösztönözve a versenyzőket. A gyerekeket életkoruk szerint két csoportba osztották, a kisebbek 25 méteren gyors-, hát- és mell-, a nagyobbak 25 és 50 méteren ráadásként pillangóúszásban indulhattak. Volt még egy szám, egyfajta örömúszás, ezen a szülők és az oktatók is vízbe ugrottak.
Természetesen nem maradt el a jutalmazás sem, az első három helyezett érmeket kapott, de mindenki hazavihetett valamilyen ajándékot. Így aztán senki sem szomorkodott, mindenfelé vidám gyermekarcokat lehetett felfedezni, amit Wladár Sándor is megjegyzett.Olimpiai_bajnokok„Jó nézni a sok egészséges gyereket, akiken látszik, hogy szeretnek sportolni. Az úszás nagyszerű fizikai alapokat ad, amellett, hogy megtanít küzdeni és közösségben gondolkodni” – mondta az úszószövetség vezetője, aki szerint kifogástalan szakmai munka folyik a hegyvidéki úszóiskolákban, amiből később az egész úszótársadalom profitálhat. Most azonban, mint hangsúlyozta, még az a legfontosabb, hogy testileg és lelkileg egészségesek legyenek a gyerekek, és évekig az uszodákban maradjanak, akkor is, ha netán nem lesz belőlük élsportoló.
A versennyel egybekötött családi rendezvényen különböző játékok, arcfestés, ugrálóvár, lufihajtogatás, kézműves foglalkozások és változatos sportprogramok várták a vendégeket. Móczán Mónika, a MOM Sport vezetője külön is megemlítette, hogy örvendetesen sok 2012 előtt születetett gyerek jött el, ami azt mutatja, hogy a járvány után az úszás visszanyerte a régi népszerűségét. Felhívta a figyelmet, hogy a nyári szünetben is lehet úszni tanulni a MOM Sportban és a Városmajor utcai sportközpontban, az intenzív tanfolyamokon, valamint azokban a táborokban, amelyekben az úszás áll a középpontban.

-os