KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK

SZÁMÍTÓGÉPES TANFOLYAM
Az MSZP kerületi szervezete októberben ismét elindítja ingyenes számítógépes tanfolyamát, elsősorban az idősebb korosztály számára, „Idősebbek is elkezdhetik” címmel a Kiss János altábornagy utca 42–44. szám alatti Kapcsolat Házában. Jelentkezni lehet a helyszínen, vagy a 3-565-728-as telefonszámon.

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓK
A Rendőrtiszti Főiskola Diák-Sportegyesület (RTF DSE) a 2006. évben is az alapszabályában megfogalmazottaknak megfelelően végezte közhasznú tevékenységét.
Gazdálkodásunk főbb adatai (Ft-ban): nyitó pénzkészlet: 1 797 673; közhasznú tevékenység bevétele: 16 669 118; közhasznú tevékenység kiadása:17 362 767. Záró pénzeszköz: 1 104 024. Az RTF DSE (18234110-1-43) köszönetet mond azoknak, akik adójuk 1%-át 2006-ban az egyesületnek ajánlották. A befolyt összegből, 376 590 forintból sportfelszerelést vásároltunk, és a versenyek nevezési díját, szállásdíját fedeztük. A teljes közhasznúsági beszámoló megtekinthető az egyesület hivatalos működési címén.

A K2 Funsports Club 2006. évi közhasznú beszámolója (ezer Ftban). Alaptevékenység bevételei: 11 369; alaptevékenység kiadásai: 14 079; források: 3213; 2006. évi pénzügyi eredmény: –2710. Egyesületünk a tárgyévben sí-, vitorlás-, úszó- és kerékpáredzéseket, -táborokat szervezett. Megrendeztük a negyedik K2 Kupát Ausztriában. A versenyen közel 300 induló volt. Támogattuk partnerszervezetünket, a K2 Freestyle Sport Clubot. Tagjaink létszáma 10 fő volt. Vállalkozási tevékenységből nem volt bevételünk. Adományozóink a 2006-os évben: Printer Fair Kft., TRL Hungary Kft., Capital Communications Kft., Fruit Line Kft., Devex Kft., T and T Sport Kft., ADS Agena Distribution System Kft. és Volvo Autó Hungary Kft. Köszönjük minden támogatónk-nak! Köszönettel vettük mindazoktól, akik felajánlották személyi jövedelemadójuk 1%-át, amelyet megkaptunk, és az összeget, 159 275 forintot az egyesület működési költségeire fordítottuk.

SZÜNETEL A TANÁCSADÁS
Az önkormányzat ingyenes társasházi tanácsadó szolgáltatása jelenleg szünetel. Kőhalminé S. Eleonóra legközelebb augusztus 28-án 16 órától várja az érdeklődőket a szokott helyen, a polgármesteri hivatalban.

Kék hírek
AUTÓTOLVAJOKAT FOGTAK
A kerületi rendőrkapitányság munkatársai június 26-án közlekedési akciót tartottak a szabálysértő autósok, illetve a körözött gépjárművek kiszűrése céljából. A körözött járművek felismeréséhez a Zsaru-Car munkatársainak fejlett, számítógépes ellenőrzőrendszerét is igénybe vették. Dr. Fülöp Valter kapitányságvezető elmondta: az akció sikerrel járt, hiszen a Városmajor utca 78. szám alatti parkolóban sikerült megtalálni azt a Volkswagen Polo típusú személygépkocsit, amely június 19-én tűnt el a Határőr útról. A tolvajok feltehetően „pihentették” az autót. Június 28-án újabb sikert könyvelhettek el a kerületi rendőrök az autótolvajok elleni harcban: sikerült elfogniuk N. József 27 éves, budapesti lakost, aki azzal gyanúsítható, hogy április 27-én a János kórház területéről ellopott egy Suzuki Wagon R típusú személygépkocsit. A Zsaru-Car munkatársai június 8-án a XI. kerületi Budafoki út egyik parkolójában leltek rá az eltulajdonított autóra, a XII. kerületi rendőrkapitányság nyomozói pedig az utastérben rögzített nyomok alapján derítették fel az elkövető kilétét. N. Józsefet a kerületi rendőrök a lakásán fogták el. Mivel ellene több eljárás is folyamatban van, ezért a bűnismétlés veszélyére tekintettel kezdeményezték előzetes letartóztatását.

SEGÍTSÜK A BŰNCSELEKMÉNYEK FELDERÍTÉSÉT!
A rendőrség számtalan esetben tapasztalja, hogy az elkövetett betöréses lopásoknak, gépjárműlopásoknak és gépjárműfeltöréseknek akadnak ugyan szemtanúi, de azok a rendőrök kiérkezését már nem várják meg, és az általuk észlelt tényekről még név nélkül, telefonon sem adnak információt a nyomozóhatóságnak.
Ezért a nyomozók a felderítés sikere szempontjából lényeges információktól esnek el. Dr. Fülöp Valter kapitányságvezető a nyomozómunka sikere érdekében arra kéri Hegyvidék polgárait, hogy aki a közvetlen környezetében gyanúsan viselkedő, nyilvánvaló módon bűncselekmény elkövetésére készülő, vagy már megkezdett bűncselekményt végrehajtó személyt észlel, haladéktalanul értesítse a XII. kerületi rendőrkapitányságot az éjjel-nappal hívható 457-5690-es központi számon. A bejelentésre azonnal reagálnak. A kapitányságvezető kiemelte: közös érdek, hogy csökkenjen a bűncselekmények száma, és a felelősségre vonás mindig megtörténhessen. Ehhez azonban szükséges az itt élők segítsége!