Permetezik a gesztenyefákat

Az idén is pályázhattak aknázómoly-mentesítésre a társasházak. A támogatás keretében a kerületi környezetvédelmi alapítvány átvállalja az ismétlőpermetezés költségét.
A tíz éve zajló program keretében ebben az esztendőben a társasházak közel félezer gesztenyefa aknázómoly-mentesítésére nyertek el támogatást, míg a kerületi intézmények kertjeiben további ötszáz lombos növényt szabadítanak meg a kártevőktől. Folyamatosan zajlik a közterületi gesztenyefák permetezése, a kerületi kezelésű utak mentén, valamint a parkokban mintegy hatszáz fa kap vegyszeres kezelést.
 
permetezik
 
A visszatérő permetezésnek már láthatók a jelei, hiszen az utóbbi években egyértelműen javult a kerületi gesztenyefák állapota – mondta el lapunknak Kamocsa Mariann kertészeti ellenőr. Annak érdekében, hogy a permetezés eredményes legyen, és a fák ne fertőzzék meg egymást, az aknázómoly-mentesítést két alkalommal, tavasszal és a nyár első hónapjaiban kell elvégezni. A kerületi környezetvédelmi közalapítvány a második permetezés költségét megtéríti a sikerrel pályázó társasházak számára.
 
em.