Új víztisztító rendszer a Sportmaxban

Lassan egy év telt el a Sportmax-Hegyvidék megnyitója óta. A hegyvidéki létesítményt egyre többen veszik igénybe, ami nem is csoda, hiszen a korszerű sportközpontban egyre több lehetőség nyílik a mozgásra, ráadásul a feltételek is folyamatosan javulnak. Nemrégiben egy olyan víztisztító rendszert szereltek be, amellyel jelentősen csökkent a klór mennyisége az uszodában. Skripeczky Ákossal, a létesítmény kommunikációs igazgatójával beszélgettünk.
Majdnem egy éve üzemel a Sportmax. Milyenek az eddigi tapasztalataik?
– Nagyon pozitívak! A kerület és az agglomeráció is megismerte a Sportmaxot. Bevezető kampányunk óta folyamatosan emelkedik a sportolni vágyó vendégek száma. Sikeresek a gyerekeknek indított úszó-, vízilabda-, szinkronúszó-tanfolyamaink. Az előző évi adatokhoz képest megduplázódott a sportolni vágyó gyermekek száma, amiben nagy szerepe volt a helyi önkormányzatnak, illetve a Sportmax szakmai igazgatóinak, Székely Bulcsú és Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázóknak. Nyári táboraink is igen népszerűek, sok fiatal kérte meg szüleit, hogy a következő sporttáborba is írassa be.
 
Milyen célkitűzésekkel vágtak neki induláskor?
– Elsődleges szándékaink között szerepelt, hogy minőségi szolgáltatást nyújtsunk a sportolni, kikapcsolódni vágyó emberek számára. Továbbá népszerűsíteni kívántuk a mozgás és a sport szeretetét a felnövekvő generáció körében. Vendégeink egy része a távolabbi kerületekből érkezik, ami a hely egyedülállóságát, valamint szolgáltatásainak minőségét mutatja. A multifunkcionális csarnok egyre több alkalommal ad lehetőséget szurkolásra, vagy egy céges rendezvényen, szakmai konferencián való részvételre, ami több ezer embert mozgat meg alkalmanként.
 
Hogy látják, mennyire elégedettek a vendégek?
– Folyamatosan figyeljük az igényeket, a lehetőségeinkhez mérten próbálunk mindenki számára megfelelni. A hozzánk látogatók zöme visszajár, amiből arra következtethetünk, hogy megszerették a sportközpontot. Több mint harminc sportág közül választhatnak az ide járók. A legnépszerűbb az úszás, a vízilabda, a fitnesz, az aerobik, a foci és a squash.
 
Milyen kedvezményekkel próbálnak új vendégeket becsábítani a Sportmaxba?
– Folyamatosan vannak újabb és újabb akcióink. Az uszodában kibővítettük az igen népszerű, kedvezményes, kétórás úszójegyet, illetve valamennyi új vendégünk most hétszáz forintért vásárolhat egyhetes, kombinált fitnesz-és aerobikbérletet.
 
Nemrég új, modern víztisztító rendszert állítottak üzembe, azóta nem érezni klórszagot az uszoda levegőjében.
– Így igaz! A víz és a levegő tisztasága érdekében korszerűsítést hajtottunk végre az uszodában. Valóban az volt a célunk, hogy a lehető legkevesebbre csökkentsük a klór mennyiségét, és ez sikerült is.
 
Terveznek további újításokat?
– Tanfolyamainkat aquafitnesszel bővítettük, és most vezetjük be a gyógyúszást. Ezzel új lehetőséget szeretnénk kínálni minden korosztály számára.
 
CSNM