Változások a közlekedésben

Mint már lapunk is hírt adott róla, augusztus 22-től változott a Budapesti Közlekedési Vállalat paraméterkönyve. A változások egy része közvetve, más része közvetlenül érinti a XII. kerületben élőket.
Megszűnt a Moszkva tértől a Svábhegy, Fogaskerekű állomásig a Nagyenyed utca, Istenhegyi út útvonalon közlekedő 190-es autóbusz. Helyette ugyanitt 90-es és 90A jelzésű autóbuszok közlekednek. Az Orbánhegyi úton ezentúl a 212-es autóbusz jár a Boráros téri végállomástól a Petőfi híd–Irinyi József utca–Bocskai út–Karolina út–Csörsz utca–Németvölgyi út–Orbánhegyi út (visszafelé Királyhágó tér–Böszörményi út)–Istenhegyi út útvonalon a Svábhegy, Fogaskerekű állomásig. Fontos tudnivaló, hogy a 90, 90A buszok a Böszörményi útnál nem állnak meg egyik irányban sem, ezért a Svábhegyről a Királyhágó tér térségébe utazóknak a 212-es autóbuszt kell használniuk.
 
A 212-es is új útvonalon közlekedik
A 212-es is új útvonalon közlekedik
 
Szintén megszűnt az eddig csak munkanapokon közlekedő 139A jelzésű autóbusz (Déli pályaudvar–Gazdagréti tér). Helyette az eddig csak hétvégén közlekedő 139-es jár a Moszkva tér (Várfok utca) és a Gazdagréti tér között. A 256-os autóbusz „utód” nélkül megszűnt, illetve meghosszabbodott a 29-es autóbusz (Kolosy tér–Széher út) vonala, amely az Árpád híd budai hídfő (Szentlélek tér) és Hűvösvölgy között jár a Lajos utca–Szépvölgyi út–Pusztaszeri út–Zöldlomb utca–Kapy utca–Kelemen László utca–Hűvösvölgyi út útvonalon.
 
Új autóbuszjárat indul a Moszkva térről 129-es jelzéssel a Városmajor utca–Szilágyi Erzsébet fasor–Hűvösvölgyi út–Szerb Antal utca–Széher út (a korábbi 29-es busz vonala) körforgalom útvonalon. A járat a Városmajor utcában, a 128-as busszal váltva, ütemes menetrendben közlekedik.
 
(es)