Viharvert KRESZ-táblák

Az elmúlt hetek viharos időjárása következtében több forgalmas kerületi útszakaszról hiányoznak az elsőbbségadásra, illetve a kötelező haladási irányra figyelmeztető közlekedési táblák. A nyilvánvaló veszélyhelyzet ellenére az illetékes Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. meglehetősen lassan dolgozik: a gyakorlat azt mutatja, hogy a bejelentést követően több hónap is eltelik, mire a pótlásról intézkedik.
Pedig a Hegyvidéki Önkormányzat útfelügyelői folyamatosan ellenőrzik a kerületi útszakaszokat, és rendszeresen elküldik a javításra, cserére szoruló közlekedési jelzések listáját a fővárosnak. Nem csupán az utóbbi hetekben kidőlt, hanem a korábban ellopott, vagy színét vesztett táblákra is felhívják a figyelmet.
Jelenleg is több mint egy tucat tábla pótlására, cseréjére lenne szükség, azonban ez rendkívül lassan történik. A többi között cserére szorul az Eötvös út–Normafa út sarkán a behajtani tilos tábla, a veszélyes kanyarokat jelző tábla a Mártonhegyi úton, illetve pótolni kell a Szendrő utcában a sebességkorlátozásra, míg a Normafa úton a gyalogosforgalomra figyelmeztető táblát.

(em.)