Karate gyerekeknek

Tanfolyamokat indít gyerekeknek a Hegyvidék SE Shuhari karate-szakosztálya. Az edzéseket a kerületi iskolákban, illetve a Győri úti dojóban tartják.
Bizonyított tény, hogy a karate nem csupán a testet erősíti, hanem a szellemet is pallérozza, hozzájárul a koncentráció javításához, türelemre és fegyelemre tanít, megismertet a lelki elmélyülés áldásos hatásaival – sorolta a karate előnyeit a Győri úti Shuhari Dojót vezető Kápolnási Márton, aki elmondta, hogy az érdeklődők próbaedzésen vehetnek részt, azt követően dönthetnek a beiratkozásról. A heti 2-3 edzés az iskolákban általában havonta hat-nyolc ezer forintba, a tükrökkel, tatamival, pajzsokkal és más speciális sporteszközökkel felszerelt dojóban, azaz harcművészeti műhelyben a fitneszklubok áraihoz hasonlóan tíz-tizenkét ezer forintba kerül.
Kápolnási Márton a szülők megnyugtatására hangsúlyozta: a gyerekedzéseken az első években elsősorban az egyéni és csapat formagyakorlatok tanulása zajlik. Ha küzdelemre kerül a sor, akkor sem szabad fejre ütni vagy rúgni, csak jelezni lehet a találatot.
Az ELTE Gyakorló Iskolában (Kiss János altábornagy utca 31.) hétfőn és szerdán 17.00 órától, míg a Kós Károly iskolában (Városmajor utca 59.) hétfőn és pénteken 15.00 órától tartanak edzéseket. Folyamatosan bővülnek a Shuhari Dojo Kulturális és Harcművészeti Központ (Győri út 5–7.) edzéslehetőségei is, jelenleg hétfőn és szerdán 17.30–18.30-ig az 5–9 éveseket, 18.30–19.30-ig pedig a 10–14 éveseket várják. Kedden és csütörtökön a szomszédos kerületekben szerveznek tanfolyamokat. További információk: +36-70-779-5577, www.shuharidojo.hu.

M.