Segítség rászorulóknak

Karácsony táján minden évben jótékonysági programokat szerveznek a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskolában. Tavaly a Baptista Szeretetszolgálat számára gyűjtöttek a gyerekek, illetve részt vettek az árvíz és vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére indított országos akciókban.
Most decemberben három kezdeményezéshez csatlakozott az iskola. Az önkormányzat karácsonyi adománygyűjtésének sikeréhez könyvekkel, DVD-kkel, tartós élelmiszerekkel, valamint több mint kétezer konzervvel járult hozzá. A gyermek Hospice Alapítványt fejenként kétszáz forinttal támogatta az 1100 fős intézmény, a diákok a jótékonysági napon a bohócdoktorok mintájára piros színű ruhadarabokkal fejezték ki a kis betegek iránti együttérzésüket.
Legutóbb a hagyományos Luca-napi vásár keretében a gimnázium aulájában alakítottak ki segítőpontot, ahová tartós élelmiszereket, teát, kávét, kekszet és különböző konzerveket hoztak a diákok. Az ajándékokat az iskola a Menhely Alapítvány számára ajánlotta fel. Miközben gyűltek az adományok, az alkalmi osztálystandokon a karácsony hangulatát megidéző dísz- és ajándéktárgyakat, süteményt, alkoholmentes italokat, szendvicseket és más helyben készített finomságokat kínáltak a gyerekek. Az árusításból befolyó bevétel felét az osztályok megtarthatták, az összeg másik fele az iskolát illette. Természetesen a „helyi adó” nemes célt szolgált, a pénzből ugyanis a tornaórán használatos sportszereket vásárolnak.

m.