Folytatodik_a_viragositas

Folytatódik a virágosítás

Május első felében újabb zöldterületeket ültet be virágokkal a Hegyvidéki Önkormányzat, a tizennyolc ágyásban egynyári palántákat helyeznek el. Új helyszín a Lejtő út és a Hegyalja út kereszteződése, valamint a Zugligeti út–Zalai út találkozásával szemben, a Virányos út másik oldalán kialakított virágos rész. Bár a fővároshoz tartozik, idén is a kerület gondoskodik az Istenhegyi úti magas házaknál található buszmegálló környékének beültetéséről.
A közterületek virágosítása ezzel nem ér véget, hiszen ismét muskátlikkal díszítik fel a városközpont főútjait. A Böszörményi úton, a Csörsz utca és a Jagelló út felső szakaszán, a Németvölgyi út egy részén, valamint az Apor Vilmos téren összesen száz villanyoszlopra hatszáz futómuskátlival teleültetett virágtartót telepítenek. Virágokkal teszik barátságosabbá a polgármesteri hivatal épületét is, amelynek ablakait szintén muskátlik ékesítik majd.
Szépülnek a fővárosi kezelésű hegyvidéki közterületek is. A Főkert Nonprofit Zrt. a Városmajorban, a honvéd-emlékműnél ötszáz, a templom előtt hétszázötven, a Magyar jakobinusok terén 2750, míg a Budapest Kongresszusi Központ körül 2650 kétnyári növényt ültetett tavasszal. Lapunk megjelenésével egy időben kezdődik az egynyári virágok, több mint 11 ezer tő ültetése. A saját termesztéssel előállított növények közül legnagyobb mennyiségben árvácskát használnak, s változatosságot jelentenek a fehér-piros színű százszorszépek, valamint az erősebb árnyalatú kék, sötét rózsaszín és fehér nefelejcsek.

m.