Különleges kiállítások az irodában

Alkalmanként kiállítóteremnek rendezi be üresen álló, Táltos utcai irodáját a Pepper Art Projects (PAP), amely elsősorban kortárs képzőművészeknek igyekszik bemutatkozási lehetőséget nyújtani. Először (decemberben–januárban) Filp Csaba, Kondor Attila, Makhult Gabriella, Pálfi Balázs, Pap Gitta és Sütő Róbert képzőművészek mutatkoztak be a Félidő című tárlaton, márciusban–áprilisban pedig Kiss Viktória festőművész kiállítása várta az érdeklődőket. Legutóbb a hatvanéves Sinkó Istvánt köszöntötték barátai egy meglepetéstárlattal, erről lapunk is beszámolt.
A Pepper Art Projects civil kezdeményezésként jött létre, hogy támogassa azokat az elképzeléseket és ötleteket, amelyek lehetővé teszik a frissen diplomázott művészek bemutatkozását, pályakezdését, előmozdítják a művészek hazai és nemzetközi bemutatkozását – mondta el Molnár Mihály vezető. Segíti a fiatal művészettörténészek, művészeti írók, esztéták pályakezdését, lehetővé teszi olyan publikációk megjelenését, amelyek fontosak a hazai művészettörténet szempontjából, és gazdagítják a művészetkedvelők ismereteit, méltó módon megőrzik az utókor számára a már létrehozott anyagi és szellemi értékeket. Az elképzelések valóra váltásához a PAP keresi az együttműködést mindazokkal, akik részt kívánnak venni a különféle kezdeményezésekben.
„Nagyon örülök a mostani kiállításnak – mondta az áprilisi meglepetéstárlatról Molnár Mihály –, hiszen rendkívül értékes, nívós alkotásokat hoztak a művészek, akik közt vannak Munkácsy-díjas alkotók, rajztanárok, tanítványok és kollégák is.” Minden bizonnyal a különlegessége vonzza majd a látogatókat a májusi kiállításra is, amikor két képzőművész Varró Dániel verseire készített – nem illusztráció jellegű – képsorozatát ismerhetik meg.
December, vagyis az első kiállítás óta nem sok idő telt el, de ha így folyik tovább az élet a Pepper Art Projects irodájában, bízvást sokat hallunk még felőlük.

AI