Az_idoseket_unnepeltek_a_MOM-ban

Az időseket ünnepelték a MOM-ban

Zene, tánc és próza színesítette az idősek világnapja alkalmából rendezett önkormányzati ünnepséget. A felújított MOM Kulturális Központban neves előadók léptek pódiumra, az önkormányzat nevében Kovács Lajos alpolgármester köszöntötte az ünnepelteket, akik ezúttal is ajándékcsomagot kaptak.

"Ne azt nézzük, hogy elpörögtek a napok, inkább tekintsünk előre, mi mindent élhetünk még meg. A Hegyvidéki Önkormányzat továbbra is igyekszik olyan eseményeket szervezni, amelyeken időskorban is jól tudják érezni magukat polgáraink. Eddig is segítettük őket, hogy teljes értékű közösségi életet élhessenek" – mondta Kovács Lajos alpolgármester az idősek világnapja alkalmából rendezett hagyományos kerületi ünnepségen a MOM-ban.
Az idei fő ünnepelt a 95 éves Somlyódi Ferencné tanítónő volt, akinek munkáját eddig már ezüst-, arany-, gyémánt- és vasdiplomával is elismerték. Most az alpolgármester, valamint Müller Csaba, az önkormányzat népjóléti irodájának vezetője köszöntötte őt. "Csodálatos volt, megtisztelve érzem magam! A sok-sok évért elismerést kapni varázslatos érzés" – lelkesedett Edit néni, akivel (közös megegyezés alapján) a századik születésnapján újra sort kerítünk egy kellemes beszélgetésre...
A Solti György Zeneiskola növendékei rövid hegedűkoncerttel kedveskedtek, ami ráhangolta a publikumot a Schell Judit színésznő által felolvasott prózákra. Szabó Lőrinc humorral átitatott műve segített abban, hogy viccesen fogjuk fel az évek mulandóságát, és elgondolkodtató volt Karinthy Frigyes Közvetlen találkozás egy fiatalemberrel című írása is, amelyben az író fiatalkori önmagával folytat párbeszédet. "A nagyszüleim sajnos már nem élnek, de az időseket mindig is tiszteltem, ők azok, akiktől tanulhatunk” – mondta lapunknak Schell Judit.
Az egyik kereskedelmi tévécsatorna tehetségkutató műsorából ismert Nagy-Kuthy Zoltán és Kuthy Mercedes táncos házaspár előadása hol könnyeket, máskor mosolyt csalt az arcokra. "A fiatalok is szeretnek minket, de az idősek a mozdulataink mondanivalóját is megértik" – ecsetelte a korosztályok közötti különbséget Nagy-Kuthy Zoltán a fellépésük után. "Az ő szemükben a hála csillogását látni számomra igazi siker" – tette hozzá Kuthy Mercedes. A mozgalmas tánc után Kövi Szabolcs meditációs előadása pihentette a közönséget. "Én vagyok az az előadó, aki nem sértődik meg, ha elalszanak a koncertjén" – tréfálkozott a fuvolaművész.
A színvonalas műsor megvalósításában részt vett többek között Győryné Lung Dorina, a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ igazgatója is. "Az önkormányzat segítsége és a CBA szponzorációja nélkül az ötletek nem valósulhattak volna meg" – mondta az intézményvezető. Az ünnepelt idősek végezetül a Hegyvidéki Önkormányzat ajándékcsomagjait vehették át: a pezsgő, a kávé és az édesség mellé egy meghívó is járt a Böszörményi úti Kulturális Szalon október ötödiki megnyitójára.

B. M.