Konyvtarak_osszefogasa_a_tudasert

Könyvtárak összefogása a tudásért

Beszéljünk egymással, tanuljunk egymástól címmel hirdették meg az idei Országos Könyvtári Napokat. Az Ugocsa utcai könyvtárban izgalmas és hasznos gyermekprogramokkal várják a családokat október 3–9-ig.
A Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola The Black Hole zenekarának bemutatkozásával indul a programok sora október 3-án 17 órakor. A gyerekekből álló együttes „Törd át a gátjaid – a világ legyél te magad” műsora ékes bizonyítéka annak, hogy kellő kitartással mindenki – legyen felnőtt vagy gyerek – képes megvalósítani az álmait. A The Black Hole számára nem ismeretlen a színpad, több nagy sikerű fellépés áll már mögötte: tavaly az iskola énekeseinek kísérőjeként különdíjat kapott az országos Hangfoglaló Hétfő elnevezésű internetes zenei versenyen. Ezt követően pedig számos meghívásnak tett eleget különböző zenei rendezvényeken.
Két nappal a koncert után, október 5-én hirdetik ki a már hagyományos „Ketten írtuk…” meseíró- és illusztráló pályázat eredményeit, a legjobbak együtt olvashatják el meséjüket Berg Judit íróval. A pályázatot az Animus Kiadó támogatta. Október hetedikén 17 órára várják a játékos kedvű kicsiket és nagyokat „A tanulás játék – a játék tanulás: MindLab” gondolkodásfejlesztő műhelyben. Donkó Erika MindLab-oktató irányításával izgalmas táblás játékokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Akinek kedve van, másnap délelőtt beugorhat a könyvtárba egy „Beugróra”, hogy kipróbálja Kissné Berecz Judit és Balogh Ildikó rögtönzéses játékait. Az Országos Könyvtári Napok kerületi zárásaként október 9-én 11 órától az anyanyelv kerül a középpontba, Nyulász Péter író ugyanis zsubattázásra, azaz mondókázásra, szabad verselésre és kitalálósdizásra várja a család valamennyi tagját.

knp.