Mintaiskola: pénzügyi, gazdasági képzés

Másfél éves tervezői és szervezői munka után együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között a Budai Középiskola és az OTP Fáy András Alapítvány. Ez alapján elindulhat az intézményben az alapítvány legújabb szakmai projektje, a Mintaiskola program.
„A mindennapi élethez szükséges pénzügyi, gazdasági ismereteket adunk át a fiataloknak” – foglalta össze a speciális képzési program lényegét Ács Katalin. A Budai Középiskola igazgatója elmondta, alapvető témákról lesz szó, például arról, mit lehet kezdeni a pénzünkkel, vagy milyen pénzügyi fedezet szükséges egy cél elérése érdekében. Az ismereteket játékos formában, váratlan helyzetekbe állítva igyekeznek átadni, hiszen így tanulnak a leghatékonyabban a diákok.
A program segítségével a modern nevelési és oktatási módszereket együttesen alkalmazva valósulhat meg a pénzügyi-gazdasági oktatás a Budai Középiskolában – mondta Vizi E. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke. Ezenfelül olyan szemléletmódot alakíthatnak ki, ami elősegíti, hogy az itt végző diákok jövő- és környezettudatos felnőttekké váljanak.
A Mintaiskola program keretében a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzés mellett pályaorientációs és életvezetési tanácsokat is nyújtanak, továbbá az alapítvány minden más szolgáltatását biztosítja az intézmény számára. Ilyenek a különböző adományozási programok, a rendezvényeken, diáktáborokban és egyéb oktatási, illetve szabadidős programokban való részvétel, de a tervek között szerepel a közösségi terek fejlesztése és az iskola felszereltségének javítása is.
A rendezvényen kihirdették az OTP Fáy András Alapítvány támogatásával megrendezett, elsős osztályok közötti verseny végeredményét. Az okleveleket és a díjakat, amelyek értéke összesen 535 ezer forint volt, Vizi E. Szilveszter és Ács Katalin közösen adta át a győzteseknek.

z.