Nyarbucsuztato_ejszakai_futas

Nyárbúcsúztató éjszakai futás

Idén is több százan vettek részt a hagyományos budapesti nyárbúcsúztató éjszakai futáson. A nagyszabású sportrendezvényen a Virányos Általános Iskola növendékei is rajthoz álltak.
A hegyvidéki gyerekek számára nem jelentett újdonságot a verseny, hiszen az utóbbi öt-hat évben valamennyi éjszakai futáson elindultak. „Ezúttal húszan neveztünk az iskolából, a gyerekek mellett a szülők is velünk tartottak. Dicséretükre legyen mondva, hogy bár néhányuk a végére alaposan megizzadt, azért tartották a lépést a diákokkal” – mesélte a kis csapatot vezető Sóti István. A Virányos Általános Iskola testnevelő tanára elmondta, hogy állandó résztvevői a nagyobb fővárosi sportrendezvényeknek, a többi között a Samsung-futáson és a Budapest Maratonon is rendszeresen képviseltetik magukat.
„A harmadik osztálytól felfelé valamennyi korosztályból jönnek a gyerekek; a legnagyobb teljesítményünk az volt, amikor néhány éve a nyolcadikosok közül hatan lefutották a félmaratont. Ezenkívül aquatlon- (úszás és futás) duatlon- (futás és kerékpár), valamint triatlon- (úszás­, kerékpár és futás) -versenyeken csapatban tavaly Budapest-bajnoki címeket, továbbá országos harmadik helyet szereztek diákjaink” – sorolta az eredményeket Sóti István.
A gyerekek a tanév végén a testnevelők segítségével összeszámolják, hány sporteseményre jelentkeztek – nem az eredményesség, hanem a részvétel számít –, s a legjobbak bizonyítványuk mellé kupát kapnak ajándékba. A díj pedig valóban értékmérő, hiszen egyáltalán nem egyszerű megszerezni: elég arra gondolni, hogy az elmúlt esztendőben csak azok részesülhettek az elismerésben, akik legalább húsz versenyen elindultak. Ez egyben azt is jelentette, hogy a győztesek a tanulmányi szüneteket leszámítva minden héten legalább egyszer rajthoz álltak egy budapesti vagy országos viadalon.

Ám.