Szuloi_forumok_kozeppontban_a_gyermekneveles

Szülői fórumok: középpontban a gyermeknevelés

Az új tanévben is változatos programokkal várja a kerületi diákokat és szüleiket a Hunniareg Budai Módszertani Központ. A már megszokott óvodai és iskolai rendezvények mellett a tavaly nagy sikert arató Szülői Fórum sorozat is folytatódik.

A hagyományokhoz híven idén is október közepén rendezik meg a Budai Oktatási Napokat, az eseménynek otthont adó MOM Kulturális Központ kupolatermében többek között Alfréd atya, Bajor Péter és Gyarmati Éva beszél arról, hogyan használhatják ki tehetségüket a gyerekek. Az előadásokat követően Orosz Györgyi vezetésével kerekasztal-beszélgetésen vitathatják meg a jelenlévők a hallottakat.
A tavaly első alkalommal megrendezett illemtanversenyre ezúttal az 5–6. osztályosok csapatait várják novemberben. A Pedagógus Fórum keretében az iskolába lépés gördülékenyebbé tételének lehetőségeiről cserélnek eszmét a szakemberek, míg a nagy sikerű Szülői Fórum első idei előadásán Kulcsos gyerekek címmel a bűnmegelőzésről beszél Kósa Zsuzsanna bírónő.
Januárban jelenik meg a hegyvidéki óvodákat bemutató Óvodások leszünk és a nagyobbakkal foglalkozó Kezdődik az iskola kiadvány. A két füzet a beiratkozásokkal kapcsolatos tudnivalók mellett számos praktikus tanácsot ad a szülők számára. A MOM kupolatermében tartják január 23-án az Óvodakóstolgatót, amelyen az óvodák képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők. Két héttel később, február 6-án ugyanott az Iskolakóstolgató keretében a kerületi iskolák munkatársai várják a beiratkozás előtt álló gyerekek szüleit.
Február második felében a legkeresettebb szakmákkal ismerkedhetnek meg a Diákfórum résztvevői. A következő hónapban az Óvoda–iskola hete rendezvényein előadások és bemutatók keretében tárul fel a helyi intézményekben folyó munka, míg a Szülői Fórum márciusi találkozóján a szófogadatlan gyerekek kerülnek a középpontba.
Áprilisban rendezik meg a dalos találkozót, az óvodák kiállítását, az Anyanyelvi játékok – játék az anyanyelvvel című vetélkedőt, valamint az újdonságnak számító Játék az országokkal elnevezésű földrajzi csapatversenyt. Mozgalmas programmal kezdődik a május, az óvodások sporttalálkozójára valamennyi kerületi óvodás meghívást kap.
Az idősebb gyerekek tudását teszi próbára az angol országismereti csapatverseny, majd következik a napközis kiállítás, amelynek ezúttal is a polgármesteri hivatal ad majd otthont. A tanévzáráshoz kapcsolódva júniusban még egy újdonság szerepel a naptárban: a tervek szerint a nagyszabású diákgálával egy újabb hegyvidéki hagyomány alapjait rakná le a Hunniareg Budai Módszertani Központ.

m.