Helytörténeti vetélkedő

Az elmúlt hónapokban három kérdéssor jelent meg lapszámainkban, ezeket visszaküldve a kisorsolt szerencsések helytörténeti könyveket nyertek. Akik pedig a legjobb megoldásokat adták, lehetőséget kaptak arra, hogy összevessék tudásukat a „Ki tud többet a Hegyvidékről?” elnevezésű helytörténeti, helyismereti vetélkedő szóbeli döntőjében.
A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény által szervezett versenyen hat különböző feladattípust kellett megoldania az öt döntősnek. Egyebek közt kvízkérdések, képfelismerő játék, illetve a napjainkra vonatkozó kérdések várták őket.
A kellemes hangulatú, játékos vetélkedőt Lengyel Zóra történész vezette, aki minden kérdéssor végén ismertette a megoldásokat, így mindenki tisztában lehetett jó és rossz válaszai arányával. Ennek ellenére is akadt, akit pozitív meglepetésként ért az eredményhirdetés. A harmadik helyen végül Urbán Ilona végzett, ő a Kairosz Kiadó könyvcsomagját kapta, a második helyezett Vécsei Georgina lett, aki a szálloda felajánlásából egy hétvégét tölthet el másodmagával a Normafa Hotelban, az első helyen pedig Pretz György végzett, és jutalmul egy digitális képkeretet vihetett haza.

B. A.